Vijesti 19.11.2015.

Ubica Enes Omeragić izvršio samoubistvo

ČITANJE: 1 minuta
foto-klix
Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić je novinarima nakon sastanka u zgradi Savjeta ministara BiH, u vezi s napadom u kojem su poginula dva vojnika Oružanih snaga BiH, kazao da je “ovo težak dan za BiH”.

– Ovo je težak dan za Oružane snage BiH, za sve nas i za ovu zemlju- rekao je Suljagić.

Istakao je da su vojnici OS BiH ubijeni na poslu, jer su bili u uniformama, kada se nisu mogli ni braniti.

– Naši vojnici su u mirovnim misijama u svijetu, gdje nismo imali nijednu žrtvu. Žalosno je da su ovi vojnici ubijeni na poslu kada se nisu mogli ni braniti- kazao je Suljagić.

U zgradi Savjeta ministara BiH u ponoć je održan sastanak u vezi s napadom u kojem su poginula dva vojnika Oružanih snaga BiH. Riječ je o vojnicima Arminu Salkiću (1989.) iz Viteza i Nedeljku Radiću (1981) iz Nevesinja.

U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac, u kladionici “Pet plus”, u srijedu navečer dogodila se pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, i jedna lakše ranjen.

Napadač je tom prilikom koristio vatreno automatsko oružje. Nakon izlaska iz kladionice je pucao i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini. Tom prilikom je od krhotina razbijenog stakla lakše povrijeđen vozač autobusa i dvoje putnika.

Enes Omeragić, osumnjičeni za napad vatrenim oružjem u kojem su poginula dva vojnika OS BiH, izvršio je samoubistvo nekoliko minuta prije ponoći.

Omeragić je samoubistvo izvršio u kući na Sokolju, koju su nakon počinjenog djela opkolile jake policijske snage.

(Agencije)