Vijesti 02.10.2015.

“Šuma 2015”: Zaplienjene veće količine posječenih trupaca

ČITANJE: 2 minute
suma
Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su u okviru akcije “Šuma 2015” na području opština Pale i Sokolac zaplijenili veću količinu bespravno posječenih trupaca tokom pretresa nekoliko postrojenja za primarnu preradu drveta.

U mjestu Mokro, opština Pale, policija je izvršila kontrolu postrojenja za primarnu preradu drveta, čiji je vlasnik lice čiji su inicijali D.L. i u krugu postrojenja pronašla tri trupca jele i smrče, a u neposrednoj blizini još 18 trupaca za koje vlasnik nije posjedovao prateću dokumentaciju.

Nakon završenog uviđaja, trupci su oduzeti, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Kontrolom postrojenja za primarnu preradu drveta na Palama, vlasništvo lica čiji su inicijali R.M. policija je pronašla osam trupaca jele i smrče ukupne mase 3,56 metara kubnih, koji nisu bili obilježeni šumskim žigom.

Trupci su oduzeti i predati Šumskom gazdinstvu “Jahorina” Pale na čuvanje.

U mjestu Bare, opština Sokolac, policija je kontrolisala teretno vozilo “fap” bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali R.M.

Pregledom tovarnog prostora pronađeno je 14 komada trupaca jele i smrče, ukupne mase pet metara kubnih, za koje vozač nije posjedovao prateću dokumentaciju. Trupci su privremeno oduzeti i predati Šumskom gazdinstvu “Romanija” Sokolac.

U mjestu Vrhovine, opština Sokolac, izvršena je kontrola postrojenja za primarnu preradu drveta, vlasništvo lica čiji su inicijali S.M. i tom prilikom je pronađeno 36 komada trupaca jele i smrče bez šumskog žiga, u količini od 15 metara kubnih.

Policijskoj stanici Višegrad juče je prijavljeno da je došlo do oštećenja dalekovoda visokonaponske mreže na području sela Granje, opština Višegrad, usljed čega je prekinuto snabdijevanje korisnika električnom energijom.

Policijski službenici su zajedno sa radnicima Elektrodistribucije izašli na lice mjesta, te konstatovali da je nepoznati izvršilac posjekao stablo hrasta, čija je krošnja pala na dalekovod i oštetila ga.

(Agencije)