Biznis 17.01.2022.

“Šume Srpske”: Izjave Stanića o cijenama netačne i neutemeljene

ČITANJE: 1 minuta

Javno preduzeće “Šume Republike Srpske” saopštilo je da su netačne i neutemeljene izjave narodnog poslanika Miladina Stanića o niskim cijenama šumskih drvnih sortimenata u odnosu okruženje, navodeći da su one povećane u 2021. godini.

Kako su naveli, preduzeće je polovinom prošle godine uputilo inicijativu za povećanje cijena šumskih drvnih sortimenata Vladi Republike Srpske u funkciji Skupštine Javnog preduzeća, koja je dijelom prihvaćena, tako što su povećane cijene trupaca četinara za 10 KM po kubnom metru.

Takoće, Uprava Javnog preduzeća je početkom decembra 2021. godine uputila još jednu inicijativu za povećanje cijena svih šumskih drvnih sortimenata i dostavili prijedlog novog cjenovnika na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost 30. decembra 2021. godine.

“Novim cjenovnikom izvršeno je povećanje cijena svih šumskih drvnih sortimenata”, saopšteno je iz “Šuma Srpske” i istaknuto da je iz navedenog vidljivo je da su izjave gospodina Stanića netačne i neutemeljene.

Stanić je rekao da je pozicija “Šuma Republike Srpske” ove godine takva da mogu ostvariti realno dobit od 200 miliona KM ako se bude odgovorno i tržišno poslovalo.

“SDS se zalaže za hitnu smjenu ili ostavku direktora `Šuma Republike Srpske` zato što drži cijene u ovom preduzeću koje su daleko niže u odnosu na region, Evropu i svjetsko tržište”, istakao je Stanić.

(Srna, E.M)