Vijesti 23.02.2021.

SUMNJA SE DA JE AGENCIJU OŠTETILA ZA 256.000 KM: Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv direktorice APIF-a

ČITANJE: 2 minute

Protiv direktorice Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Jelene Ćetković podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetila agenciju za 256.698 KM, saznaju “Nezavisne”.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je, uz navođenje inicijala, da se sumnja kako Ćetkovićeva nije postupila u skladu sa Statutom Agencije.

U saopštenju se dodaje da postoji sumnja da je ona postupala suprotno preprukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršenjem svoje dužnosti pribavila sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698KM.

“Pored J.Ć., izvještaj je podnesen i protiv R.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

“Nezavisne” saznaju da je riječ o Radmili Stojnić za koju se sumnja da je mimo odluke upravnog odbora agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavilo korist drugom.

Ćetković: Spremna sam da dokažem svoju nevinost

Direktor Agencije za posredničke informatičke i finansijske usluge /APIF/ Jelena Ćetković saopštila je danas da se kao rukovodilac vodila zakonitošću i odlukama i preporukama upravnih organa poštujući Statut i ostale akte Agencije, te odbacila sve optužbe koje su joj stavljene na teret u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja.

“Spremna sam da, ukoliko nadležni tužilac prihvati izvještaj kao osnovu sumnje i krivično djelo, da dokažem svoju nevinost i najbolje namjere u smislu dobrih rezultata Agencije koje sam postizala svih prethodnih devet godina”, navela je Ćetkovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je istakla da u njenoj poslovnoj karijeri nije zabilježena nijedna mrlja, uz uvjerenje da će tako i ostati u njenom daljem angažmanu.

(N.S)

Oznake: APIF