Vijesti 29.04.2019.

Sunčici treba pomoć da progleda

ČITANJE: 1 minuta

Sedmogodišnjoj Sunčici Ivanković iz Banjaluke potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi otišla na operaciju očiju u Rusiju, apeluje njena majka.

Sunčica je kao novorođenče imala konvulzije, koje su izazvale izliv krvi na mozak i ostavile posljedicu na vid, na hipofizu i psihomotorni razvoj, a od konvulzija potpuno je izgubila vid.

“U protekloj godini urađene su tri operacije na Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju Ufa u Rusiji, poslije kojih se Sunčici znatno popravilo zdravstveno stanje”, rekla je majka Milica Ivanković.

Dodala je da je sljedeća operacija trebalo da bude ponovljena 27. aprila, ali su je morali otkazati zbog nedovoljno sredstava, a sljedeći termin za operaciju je 15. jun.

“Ostalo nam je malo vremena da sakupimo iznos do kraja. Sunčici je za liječenje potrebno još 8.900 KM, a kompletna operacija i put koštaju 20.000 KM. Ja sam bez stalnog zaposlenja, dobila sam otkaz kada smo morali na prvu operaciju i nisam u mogućnosti da finansiram dalje liječenje”, rekla je Milica.

Dodala je da ona i djevojčica žive kao podstanari, a jedino mjesečno primanje im je socijalna pomoć od 160 KM.

“Obraćala sam se svim institucijama, kao i Fondu solidarnosti, gdje nisam naišla na pozitivne reakcije, jer klinika na kojoj se mi liječimo ne podliježe njihovim pravilima. Zato sam primorana da na ovaj način potražim podršku dobrih ljudi”, rekla je majka Milica.

Oni koji žele pomoći mogu novac uplatiti na ime Milica Ivanković, račun u NLB broj 562099-813-514-6636.

Za uplate u devizama IBAN: BA395620998144053661 na ime Milica Ivanković, Ulica Branka Popovića br. 41d, 78 000 Banjaluka.

(Nezavisne)