Magazin 03.12.2015.

„Superbrke“ tokom Movembra skupili skoro pet hiljada KM

ČITANJE: 1 minuta
superbrke
Neformalno udruženje građana „Superbrke“ su tokom cijelog novembra skupljali novčana sredstva za pomoć šestogodišnjem Vuku Majkiću iz Prijedora koji boluje od Glutarne Acidurije tip 1 i Nemanji Mlađenović čija je dijagnoza Neoplasma maligni testis.

Ukupan iznos od donacija sa aukcijom fotografija koja je prevazišla sva očekivanja i u dobroj mjeri popunila brkin fond je 4,745 KM, a on će se uplatiti preko humanitarne organizacije “Budimo ljudi” na žiro račune Vuka I Nemanje. Pošto na žiro račun koji je posebno otvoren za Movember nije uplaćena nijedna donacija, HO “Budimo ljudi” je odlučila da dopuni brkin fond sa 500 KM.

Odlukom tročlanog žirija za najbrku proglašen je Emir Sobo, koji je ujedno dobio kartu za Exit festival 2016. Godine, partnera I ovogodišnjeg Movembra.
U nagradnoj igri BL Tattoo studija gdje su se mogli kupiti kuponi u vrijednosti od 10 KM, gdje je takođe sav iznos išao u brkin fond nagradu u vidu tetovaže dobila je Tina Kostić.

“Superbrke” se nadaju da su tokom cijelog mjeseca bar malo skrenuli pažnju na bolest muškaraca što je i cilj Movembra, i zahvaljuju se svima koji su učestvovali i podržali ovogodišnju akciju sa svojim donacijama.

(Banjaluka.net)