Vijesti 05.11.2015.

Susret gradonačelnika sa delegacijom Opštine Vir

ČITANJE: 1 minuta
vir gradska uprava
Delegacija Opštine Vir iz Hrvatske, predvođena načelnikom Kristijanom Kapovićem bila je danas gost gradonačelnika Slobodana Gavranovića.

Tokom susreta u Gradskoj upravi, razgovarano je o Banjaluci i našim potencijalima, a gosti su predstavili Vir kao prestižnu turističku destinaciju na Jadranu.

-Od naših gostiju čuo sam i pozitivne utiske o Banjaluci, i da su oni zainteresovani za saradnju sa pojedinim službama u našem gradu, posebno sa Turističkom organizacijom grada – kazao je gradonačelnik Gavranović.
Načelnik Vira, Kristijan Kapović zahvalio je gradonačelniku Banjaluke na izdvojenom vremenu za prijem i gostoprimstvu.

Naime, delegacija i turistički radnici Opštine Vir borave u Banjaluci, gdje će se predstaviti sa svojim promotivnim brošurama, fotografijama i turističkim filmovima.

Sinoć su Banjalučani imali priliku da u hotelu “Bosna” prisustvuju promociji pod nazivom „Dalmacija i Vir u Banjaluci“, te da uživaju u zabavnom dijelu programa uz nastup dalmatinske klape „Vir“, kao i u dalmatinsko-mediteranskom gastronomskom ugođaju.

Završni dan posjete virskih turoperatera je 8. novembra, a Virani će nastupiti na Trgu Krajine uz podjelu turističkih brošura.

Cijeli događaj je rezultat saradnje Turističke organizacije Banjaluke, virskog opštinskog preduzeća „Vir turizam“, Turističke agencije „Vir turizam“ , Turističke zajednice otoka Vira, te Opštine Vir.

(Banjaluka.net)