Vijesti 07.12.2018.

Susret gradonačelnika sa šefom terenske kancelarije OEBS-a u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić sastao se danas sa šefom terenske kancelarije OEBS-a u Banjoj Luci Dmitrijem Iordanidijem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi, razgovarano je o aktivnostima koje OEBS provodi na borbi protiv govora mržnje.

Predstavnici OEBS-a su predstavili projekat „Super građanke i super građani“, u okviru kojeg se formiraju neformalne koalicije udruženja građana, nevladinog sektora, policije, vjerskih zajednica, lokalne zajednice i drugih aktera s ciljem borbe protiv govora mržnje, ali istovremeno i u cilju jačanja društvene kohezije.

Kako su informisali gradonačelnika – već postoji određen broj organizacija koje su se uključile u ovu neformalnu mrežu, te je iskazana potreba da se Grad dodatno uključi u ovaj projekat na izradi akcionog plana za koheziju zajednice.

Gradonačelnik Radojičić upoznao je prisutne da postoji dobra saradnja između Grada i nevladinog sektora po različitim osnovama, te da gradska administracija pruža i značajnu podršku udruženjima građana finansirajući njihove projekte putem javnih poziva.

Kako je istakao, interes Grada je da ovaj sektor bude partner lokalnoj vlasti, te da učestvuju u realizaciji zajedničkih ciljeva, navodeći primjer nedavno formiranog Foruma za bezbjednost grada Banje Luke.