Politika 11.11.2021.

SUSRET: I gradonačelnica Sarajeva sa predsjednikom Francuske

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se danas u Jelisejskoj palati sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom(Emmanuelom Macronom).

Gradonačelnica kaže kako je susret u Jelisejskoj palati sa predsjednikom Francuske iskoristila za razgovor o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, naglasivši važnost podrške našoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji i još važnije očuvanju teritorijalnog integriteta BiH, prenosi Avaz.

– Nama je potrebno razumijevanje Evrope, ali i mi smo potrebni Evropi. Samo tako možemo odolijevati unutrašnjim i vanjskim izazovima koje sa sobom nosi 21. stoljeće. Grad Sarajevo je na 4. Pariškom mirovnom forumu u društvu velike porodice gradova, država, uvaženih lidera, nosioca danas tako važnih poruka mira i zajedništva. Hvala predsjedniku Makronu i ostalim dužnosnicima prijateljske države na podršci i pozivu za učešće na ovom eminentnom skupu – rekla je Karić.

Podsjetimo, gradonačelnica na poziv Makrona učestvuje u radu Pariškog mirovnog foruma, koji okuplja šefove država, vlada i međunarodnih organizacija iz cijelog svijeta.

(SB)