Vijesti 24.12.2020.

SUSRET SA DOBITNICIMA MEDALJA: Premijer Višković organizovao prijem za banjalučke gimnazijalce

ČITANJE: 1 minuta

Na Međunarodnoj olimpijadi metropola, učenici banjalučke Gimnazije osvojili su pet medalja. Predsjednik Vlade Radovan Višković uputio im je čestitke za sjajne rezultate kao i podršku za dalji rad i trud.

Učenici banjalučke Gimnazije Marko Јojić, Јovan Vuković, Marko Vučić, Sergej Krčmar i Milica Milašinović, na Međunarodnoj olimpijadi metropola osvojili su pet medalja iz oblasti matematike, hemije i fizike.

– Mi sve što radimo, radimo, jer to volimo, jer nas to zanima. Međutim, da budemo viđeni, da neko prepozna naš trud, ova olimpijada znači nam mnogo i nadam se da će ovo naše postignuće poslužiti kao dokaz da vrijedi ulagati u nas i u obrazovanje – rekla je Milica Milašinović, koja je osvojila bronzu iz oblasti hemije.

Marko Јojić, koji je osvojio zlato iz oblasti matematike, zahvalio je direktorki Gimnazije i profesorima, koji su omogućili da se održi takmičenje uprkos virusu korona.

– Zahvaljujem i predsjedniku Viškoviću, jer nas je ugostio, ukazao nam čast i pokazao da neko stvarno vidi šta mi radimo – dodao je Јojić.

(RTRS)