Biznis 19.02.2017.

Sutra izbor rukovodstva Područne privredne komore

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će sutra biti održana prva sjednica Skupštine Područne privredne komore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednici i potpredsjednici Komore i Skupštine.

Novi saziv Skupštine Područne privredne komore izabran je ranije, a na izborima je učestvovalo 617 firmi koje su od 89 ponuđenih privrednih društava izabrale 51 predstavnika za ovaj najviši organ Područne privredne komore.

U strukturi nove Skupštine su dvije trećine novih i trećina starih članova.

Malih privrednih društava je 49 odsto, srednjih 37, a velikih 14 odsto.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je Srni da je na izbor novog saziva bilo mnogo negativnih komentara i neargumentovanih optužbi.

“Smatram da svaki privrednik ima pravo da iskaže svoje mišljenje i nezadovoljstvo, ali iznoseći istinite tvrdnje, bez uvreda. Ne želim da govorim o negativnim komentarima, niti motivima onih koji to rade. Ne sumnjam da će članovi Skupštine glasati u interesu privrednika”, naveo je Račić.

On je podsjetio da je banjalučka Područna privredna komora u proteklom periodu uspjela da započne brojne projekte saradnje sa međunarodnim organizacijama, da je organozivala posjete mnogih investitora, te putovanja naših privrednika u inostranstvo.

Prema njegovim riječima, potpisan je i ugovor sa stranim partnerima o sprovođenju projekta “Eko in” kojim će u naredne dvije godine iz evropskih fondova biti obezbijeđeno 120.000 evra.

Tokom sprovođenja izbora bilo je negodovanja jednog broja privrednih društava koja su smatrala da je bilo nekih izbornih neregularnosti.

Početak Skupštine Područne privredne komore Banjaluka zakazan je za 12.00 časova, a nakon sjednice predviđeno je saopštenje.

(agencije)