Vijesti 24.04.2016.

Sutra još hladnije, na planinama snijeg

ČITANJE: 2 minute
kisa1
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti hladnije sa kišom i u višim predjelima snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha od četiri do osam stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti hladno, na jugu i jugozapadu jača kiša, a u ostalim predjelima slabe padavine. Na planinama će padati snijeg, a susnježica i vlažan snijeg padaće ponegdje i u nižim predjelima, uglavnom na sjeverozapadu i u sarajevsko-romanijskoj regiji. Na planinama će se formirati snježni pokrivač, ponegdje oko 10 do 15 centimetara.

Kasnije popodne padavine će slabiti, a uveče na zapadu i jugu će prestati uz postepeno razvedravanje. Na istoku uveče i u noći će i dalje padati slab snijeg koji će do utorka ujutru prestati.

Duvaće slab do umjeren, na jugu povremeno jak, sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu oko osam stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus dva.

U utorak, 26. aprila ujutru biće pretežno suvo i hladno uz slab mraz, na istoku oblačno uz slabe padavine ponegdje. Tokom dana biće sunčanije i toplije, na istoku postepeno razvedravanje uz sunčane periode. U Hercegovini će duvati jaka bura, a popodne umjeren jugo uz postepeno naoblačenje u noći.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do dva, u višim predjelima na zapadu od minus šest, na jugu do pet stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od devet do 15, u višim predelima od četiri stepena.

U srijedu, 27. aprila ujutru na jugu i zapadu padaće kiša, na istoku će biti suvo uz sunčane periode. Tokom dana kiša će se širiti ka ostalim predjelima. Na sjeverozapadu će biti hladnije, a na istoku toplije. Biće i vjetrovito uz umjeren do pojačan jugo.

Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam, u višim predelima na istoku od minus dva stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12, na sjeverozapadu do 19 stepeni na istoku, u višim predelima na zapadu od osam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 28. aprila ujutru biće promjenjivo uz slabu kišu ponegdje, na krajnjem sjeverozapadu suvo uz slab mraz. Tokom dana biće pretežno suvo, sunčanije i prijatno toplo vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na sjeverozapadu od minus dva stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 na zapadu do 19 stepeni na istoku i jugu, u višim predjelima na zapadu od osam stepeni Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH danas je oblačno sa kišom. Duva slab do umjeren, prolazno i pojačan sjeverozapadni vjetar.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Mrakovica tri stepena Celzijusova, Krupa na Uni četiri, Mrkonjić Grad pet, Čemerno, Ribnik, Novi Grad i Sokolac šest, Doboj i Banjaluka sedam, Bijeljina, Prijedor, Srebrenica i Kalinovik osam, Srbac i Zvornik devet, Gacko 10, Nevesinje 11, Trebinje i Bileća 13, Višegrad 14, Foča i Rudo 15 stepeni Celzijusovih.

(Agencije)