Vijesti 21.05.2017.

Sutra malo toplije, tokom sedmice promjenljivo sa kišom

ČITANJE: 2 minute

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti malo toplije uz više sunčanih perioda, a kiša će biti moguća samo na istoku i sjeveru.

Ujutru će biti umjereno oblačno, na istoku i ponegdje na sjeveru nešto više oblaka i uz slabu kišu ponegdje popodne i uveče, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 16, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha biće od 19 do 25, na jugu oko 27, a u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana biće malo toplije uz više sunčanih perioda, pogotovo na jugu i zapadu. Na istoku ostaje promjenljivo i nestabilno vrijeme pa će od sredine dana ponovo biti povremene kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Kasnije popodne i uveče pljuskovi će se javljati i ponegdje na sjeveru duž rijeke Save, u Semberiji i Posavini.

Duvaće slab, umjeren sjeverozapadni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 23. maja, ujutru će biti suvo i sunčanije, ali već tokom prijepodneva na sjeveru i zapadu počinju prvi pljuskovi sa grmljavinom.

Pljuskovi će se sredinom dana širiti od sjevera ka istoku i jugu, a kasnije popodne i uveče kiša će padati u većini predjela. Lokalno će biti i jačih pljuskova uz nešto obilnije padavine, a ponovo je moguća i pojava grada ponegdje.

Jutarnja temperatura vazduha od sedam do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 21 do 25, na jugu oko 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Popodne se očekuje svježije vrijeme. U srijedu, 24. maja, nastavlja se promjenljivo vrijeme.

Ujutru će biti slaba kiša ponegdje na istoku, u ostalim predjelima suvo uz sunčane periode.

Tokom dana biće promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Padavine će biti uglavnom slabije nego u utorak.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 16, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 24, na jugu oko 26, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih. U četvrtak, 25. maja, biće malo svježije i oblačno vrijeme sa kišom. Na jugu će biti promjenljivo uz povremene pljuskove ali i uz povremene suve i sunčanije periode.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 16, u višim predjelima od 7 stepeni celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 18 do 22, na jugu oko 25, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Danas je promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

 

(Srna)