Vijesti 23.05.2016.

Sutra oblačno sa pljuskovima

ČITANJE: 1 minuta

Ujutro će u većini krajeva padati kiša, jedino će na jugoistoku biti suvo. Tokom dana očekuje se malo svježije vrijeme sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Ponegdje će biti i jačih pljuskova sa lokalno obilnijim padavinama, a moguća je i pojava grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren zapadni, a popodne sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od sedam do 13, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen Celzijusov. Temperatura vazduha biće niža u višim predjelima.

Meterolozi i za naredne dane najavljuju nestabilno vrijeme sa kišom u pljuskovima.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno sunčano vrijeme.

Bijeljina, Zvornik i Doboj danas su bili najtopliji gradovi sa 29 stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 14.00 časova. Samo stepen manje bilo je u Banjaluci, Prijedoru, Rudom i Zenici.

U Srebrenici, Novom Gradu, Srpcu, Mostaru, Tuzli i Gradačcu izmjereno je 17 stepeni, u Ribniku, Jajcu i Stocu 26, u Trebinju, Neumu, Foči, Krupi na Uni, Sarajevu, Bugojnu i Bihaću 25, na Mrakovici i u Mrkonjić Gradu 24, u Bileći i Drvaru 23, na Sokocu 22, na Han Pijesku, u Livnu i Driniću 21, na Ivan Sedlu 20 stepeni.

U Kalinoviku, Gacku i Goraždu u 14.00 časova bilo je 19 stepeni, na Čemernu 16, a na Bjelašnici 10 stepeni Celzijusovih.