Vijesti 25.10.2015.

Sutra otvaranje ambulante porodične medicine u Drakseniću

ČITANJE: 1 minuta
Ambulanta
U mjesnoj zajednici Draksenić u Kozarskoj Dubici sutra će svečano biti otvorena ambulanta porodične medicine, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 105.000 KM.

Svečanosti, koja je zakazana za 13.00 časova, prisustvovaće i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Uređenje ambulante porodične medicine i apoteke u prostorijama Doma kulture u Drakseniću uspješan je projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti pružanja zdrastvene zaštite stanovnicma Kozarske Dubice.

Za građevinske radove utrošeno je 65.000 KM, od kojih je 50.000 KM donacija kompanije “Feniks” iz Bijeljine, a ostatak sredstava obezbijedili su Opština Kozarska Dubica i Dom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja “Kozma i Damjan” u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić potvrdio je da su medicinsku opremu i inventar u vrijednosti od 40.000 donirali Ministarstvo zdravlja i Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

On je dodao da će sutra dubičkom Domu zdravlja biti uručen i sertifikat za kvalitet.

Naseljeno mjesto Draksenić ima 800 stanovnika i 200 domaćinstva, ali ovom području gravitira oko 2.500 stanovnika Dubičke ravni kojima će usluge ljekara i farmaceuta biti dostupnije.

Ambulanta porodične medicine u Drakseniću, treća je područna ambulanta u Kozarskoj Dubici.

(Agencije)