Vijesti 15.10.2015.

Sutra otvaranje restorana “Novak” na Banj brdu

ČITANJE: 1 minuta
novak
Restoran po franšizi “Novak Café & Restaurant” biće otvoren sutra u Banjaluci, na adresi Put Banjalučkog odreda bb, poznatiji kao put prema spomeniku na Banj brdu ili Rekreativna zona Banjaluka. Ovo je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novak Café & Restaurant.

Iako franšiza pripada porodici poznatog srpskog tenisera Novaka Đokovića, ovaj restoran ne otvaraju Đokovići već neko ko otkupi prava na korišćenje franšize.

Inače, restoran se nalazi u okviru banjalučkog izletišta, koje su aktivisti prozvali Rekreativna zona Banjaluka. Ove godine je pokrenuta priča da se podigne rampa prema Banj brdu i da se omogući prolaz automobilima. Građani su se pobunuli i stali u odbranu ovog šetališta za koje žele da ostane zona bez vozila i pokrenuli inicijativu Rekreativna zona Banjaluka. Privukli su za kratak period veliki broj istomišljenika i, za sada, rampa ostaje spuštena, a prema zadnjim izjavama predstavnika grada, sve informacije i za i protiv rampe se analiziraju.

Nije poznato da li će sutra biti podignuta rampa za prolaz automobila ni da li će gosti koji budu dolazli na otvaranje ići pješice do restorana.

Iz inicijative Rekreativna zona Banjaluka su Pressu rekli da nemaju ništa protiv da se taj jedan dan rampa podigne, ali da i dalje insistiraju da se taj problem izletišta riješi te da zona ostane zabranjena za vozila.

(Press)