Vijesti 31.10.2017.

Sutra počinje kampanja besplatnih tehničkih pregleda

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će sutra početi republička kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”, koja će do 24. novembra biti realizovana u 31 lokalnoj zajednici širom Republike Srpske.

Preventivnu akciju organizuju Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva, a podršku realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske i kompanija “Optima grupa”.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, koji će prva tri dana kampanje biti stacioniran u krugu Auto-moto društva “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i opremu koja mora da se nalazi u vozilu, saopšteno je iz AMS Srpske.

Vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje, a radnici “Optima” grupe će vozačima dijeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina i tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

(Srna)