Vijesti 23.12.2020.

Sutra prijem za učenike banjalučke Gimnazije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prirediće sutra, 24. decembra 2020. godine, prijem za učenike banjalučke Gimnazije Marka Jojića, Jovana Vukovića, Marka Vučića, Sergeja Krčmara i Milicu Milašinović, koji su na Međunarodnoj olimpijadi metropola osvojili pet medalja.

Predsjednik Vlade Radovan Višković čestitao je banjalučkim gimnazijalcima na osvojenim medaljama, njihovim roditeljima i profesorima i kolektivu Gimnazije Banja Luka.

„Zahvaljujem se i od srca čestitam banjalučkim gimnazijalcima, a posebno se zahvaljujem roditeljima, profesorima i cijelom kolektivu banjalučke Gimnazije, jer su zaslužni za sjaj ovih medalja koje su sve nas u Republici Srpskoj učinile ponosnim. Na najbolji način ovaj put banjalučki gimnazijalci predstavili su Republiku Srpsku, Banjaluku i naše obrazovanje. Ove rezultate, kao i rezultate naših mladih naučnika, sportista, umjetnika, Vlada Republike Srpske cijeni, ponosi se njima i oni neće ostati bez podrške i priznanja institucija Republike Srpske“, rekao je Višković.

Višković je istakao da su ovi mladi ljudi poslali snažnu poruku da je i u teškim uslovima moguće ostvariti rezultat i da se vrijedi truditi i učiti.

Učenici srednjih škola odmjeravali su znanja iz hemije, fizike, matematike i informatike, a Gimnaziji su medalje donijeli: iz matematike Marko Jojić zlatnu i Jovan Vuković bronzanu, iz fizike Marko Vučić srebrnu i Sergej Krčmar bronzanu, te iz hemije Milica Milašinović bronzanu.

Učenici Marko Vučić i Sergej Krčmar nedavno su osvojili medalje i na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja je provedena u organizaciji Rusije, u periodu od 7. do 15. decembra 2020. godine.

(Banjaluka.net)

Oznake: Gimnazija