Vijesti 30.11.2015.

Sutra rasprava o Nacrtu budžeta u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta
odbornici
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Banjaluka za 2016. godinu biće održana sutra, 1. decembra, u Kulturnom centru Banski dvor, sa početkom u 17 časova.

Tokom vikenda održane su rasprave u Krupi na Vrbasu i u Bronzanom Majdanu, gdje je prisutnim mještanima i na ovaj način predstavljen ovaj dokument.

Podsjećamo, Skupština grada Banjaluka, na 39. sjednici, održanoj 24. novembra, utvrdila je Nacrt budžeta grada Banjaluka za 2016. godinu u iznosu od 128,27 miliona KM i uputila ga u javnu raspravu.

Utvrđeni nacrt je za osam odsto veći u odnosu na rebalans budžeta grada za 2015. godinu. Okvir budžetskih sredstava za narednu godinu je veći za navedeni procenat, iz razloga više planiranih prihoda, transfera kao i primitaka od nefinansijske imovine u odnosu na plan za 2015. godinu.

Iz Gradske uprave pozivaju građane da učestvuju u javnoj raspravi, koja će trajati do 4. decembra – jer cilj rasprave jeste obezbjeđivanje javnosti u procesu donošenja budžeta grada i učešću subjekata u predlaganju primjedbi, prijedloga i sugestija koje će poslužiti za konačno utvrđivanje prijedloga budžeta grada Banjaluka za 2016. godinu.

Primjedbe i prijedlozi se mogu uputiti i putem elektronske pošte: [email protected].

(Banjaluka.rs.ba)