Vijesti 18.04.2016.

Sutra u Narodnom pozorištu: Dobrotvorno veče za pomoć narodnim kuhinjama na KiM

ČITANJE: 1 minuta
narodna kuhinja kosovo
U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti održano dobrotvorno veče za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, a za te namjene do kraja aprila otvoren je i humanitarni broj 1412 čijim pozivom se donira jedna konvertibilna marka.

Dobrotvorno veče, u organizaciji Srbskog sabranja “Baštionik”, biće održano u okviru akcije pomoći Srbima sa Kosmeta “Kad bi hljeba bilo više”, najavio je predsjednik ove organizacije Predrag Adamović.

Adamović je rekao novinarima da će ulaz biti slobodan, a u holu pozorišta biće kutija za priloge.

U okviru dobrotvorne večeri će biti promovisana i knjiga “Svi moji putevi vode ka Srbiji”, čiji je autor Arno Gujon, predsjednik organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

Gujon je rekao da je za Srbe i o Srbima čuo u svojoj porodici, u kojoj se generacijama njeguje francusko-srpsko prijateljstvo, te da je, kada Srbija bila bombardovana, njegova porodica na te događaje gledala iz drugačijeg ugla od onog predstavljenog u medijima.

On je naveo da ga je tada kao devetnaestogodišnjaka martovski pogrom nad kosmetskim Srbima 2004. godine natjerao da nešto učini za srpski narod, pa su on i brat formirali humanitarnu organizaciju.

Gujom je naglasio da sada više od 10.000 francuskih porodica dostavlja raznovrsnu pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji posredstvom organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

(Agencije)