Sport 26.11.2018.

SUTRA ŽRIJEB RK Borac želi što bližeg rivala zbog problema sa finansijama

ČITANJE: 1 minuta

Borac M:tel će nakon 14 godine da prezimi u Evropi a ime narednog rivala saznaće sutra nakon žrijeba osminefinala EHF Čelendž kupa. 

Mogući rivali banjalučkog tima su: Arendal (Norveška), Viljnus (Litvanija), Berhem (Luksemburg), CSM Bukurešt(Rumunija), Madeira(Portugalija), Ramat Hašaron (Izrael), Vise (Belgija), Donbas (Ukrajina), Dukla Prag (Češka), Mašeka (Belorusija), MSK Povaška Bistrica(Slovačka), AEK (Grčka), Neva Sant Petersburg (Rusija), Dinamo Viktor (Rusija), Diken (Finska). Mečevi osmine finala će se igrati 9/10. Februara, dok su revanši sedam dana kasnije.

Krilo Borca Vladan Đurđević ističe da nema posebnih želja pred žrijeb.

– Iskreno naša je želja samo da igramo protiv nekog od bližih rivala zbog finansija. Gledajući spisak ekipa koje su prošle, mislim da protiv svih protivnika imamo šansi i da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima. Istina ima nekoliko ekipa koje bi željeli da izbjegnemo zbog dugih putovanja ali nismo time opterećeni. Pokazali smo svima da možemo da igramo sa njima / istakao je najefikasniji igrač revanš meča protiv Vogošće Vladan Đurđević.

Golman Bojan Ljubišić takođe ističe da bi volio nekog od rivala koji nisu previše udaljeni.

– Željeli bismo što bližeg rivala, mada kad se pogleda spisak timova tu su samo Bukurešt ili AEK nešto bliži. Rano je razmišljati o tome, osmina finala je tek u februaru naredne godine i do tad moramo da popravimo skor u domaćem prvenstvu- rekao je Ljubišić.

(Srpskainfo)