Vijesti 14.07.2016.

Suve slavine za nemarne, ugovori završili u smeću

ČITANJE: 1 minuta

 Nakon “Elektrokrajine”, i “Vodovod” traži od Banjalučana da potpišu ugovor o korišćenju njihovih usluga.

Banjalučani koji žive u zgradama, a imaju digitalne vodomjere, dobili su dva primjerka dokumenta o pravima i obavezama, koje moraju da potpišu u roku od 15 dana i jedan primjerak dostave preduzeću. Potrošačima koji odbiju da se ugovorom vežu za ovo preduzeće, poručeno je da bi im mogla biti isključena voda.

Iako su iz “Vodovoda” ranije poslali obavještenje o sklapanju ugovora, brojni Banjalučani nisu ozbiljno shvatili ovu obavezu. Većina ih je ugovor, zajedno sa reklamnim lecima, bacila u smeće.

U “Vodovodu” kažu da i za njih imaju rješenje – novi primerak ih čeka u preduzeću.

– Prema zakonu, obavezni smo da sa svakim korisnikom javnog vodovoda i kanalizacije zaključimo ugovor o korišćenju usluga, te se nadamo da će se građani odazvati i da neće doći do isključenja sa mreže – kaže Branka Ristić, portparol “Vodovoda”.

Prema ugovoru, pored ostalog, sa mreže će biti isključeni oni koji ne plate dva uzastopna računa, neracionalni potrošači, te oni koji odmah ne uklone kvar na dijelu mreže za koji su odgovorni.

S druge strane, potrošač, između ostalog, ima pravo da traži ispitivanje ispravnosti vodomjera i, u skladu s tim, korigovanje računa, te isključenje vode, ako mu više ne treba.

(Blic)