Vijesti 06.04.2018.

SUVO I TOPLO VRIJEME Na Vaskrs temperatura do 25 stepeni

ČITANJE: 1 minuta

Narednih dana u Republici Srpskoj se očekuje uglavnom suvo i toplo vrijeme, a na Vaskrs bi temperatura mogla do dostigne 25 stepeni Celzijusovih.

Dežurni meteorolog Hidrometeorloškog zavoda Republike Srpske Milica Đorđević istakla je da se sutra očekuje promjenljivo oblačno i pretežno suvo uz vrlo slabu kišu samo ponegdje na sjeveru i istoku zemlje.

“Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do sedam stepeni, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni Celzijusovih”, rekla je Đorđevićeva Srni.

Na Vaskrs, 8. aprila, vrijeme će ujutro biti pretežno vedro i svježe, dok se po kotlinama i oko rijeka ponegdje očekuje prolazna magla.

“Tokom dana biće sunčano i znatno toplije vrijeme. Jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest stepeni, a najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stepeni Celzijusovih”, navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se u ponedjeljak, 9. aprila, nastavlja toplo vrijeme, da na istoku ostaje pretežno sunčano, dok se na jugu i zapadu očekuje postepeno naoblačenje koje će popodne donijeti slabu kišu.

“Počeće da duva jugo koji će tokom dana postepeno jačati. Uveče i u noći će se oblačnost sa slabom kišom širiti ka istoku. Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 25 stepeni Celzijusovih, naglasila je Đorđevićeva.

U utorak, 10. aprila, ujutro se očekuje oblačno vrijeme uz povremenu kišu, dok će tokom dana biti pretežno suvo i promjenjivo oblačno uz sunčane periode.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura od 16 do 21 stepen Celzijusov.

(Glas Srpske)