Vijesti 06.07.2021.

SUZANA RADANOVIĆ U TUŽILAŠTVU BIH: Dala izjavu u svojstvu svjedoka

ČITANJE: 1 minuta

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, u ponedjeljak je u prisustvu advokata Ifeta Ferageta, u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dala izjavu u svojstvu svjedoka.

Podršku Suzani je pružio i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, prenosi Avaz.

– Prvo bih da se zahvalim na prijemu kod tužiteljice i njenih saradnika, te Ifetu Feragetu, čovjeku bez kojeg mi kao roditelji ne bi bili tu. On nam je pomogao što se tiče kompletne istrage, pravne borbe. Sretna sam što je došao ovaj dan da dajem izjavu u svojstvu svjedoka. Vidim da je Tužilaštvo spremno da vodi istragu o ubistvu moga sina. Čekali smo tri godine. Ja sam u stanju čekati još tri ako treba, samo da slučaj bude riješen, da se odradi kako treba, da se ne brza – kazala je Suzana Radanović.

Advokat Feraget je dodao da je ono što je godinama najavljivano, dogodilo se danas.

– Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo je, u svojstvu svjedoka, majku ubijenog Davida Dragičevića, Suzanu Radanović koja je danas započela sa davanjem svoje izjave. Znate koliko je predmet kompleksan, znam da je interes javnosti ogroman, naravno, nikakve detalje ne možemo iznositi. – kazao je, između ostalog, Feraget.

– Konkretno ništa ne mogu sada reći dok ne uđem u zgradu i ne vidim o čemu je riječ. Očekujem da će u što skorijem periodu početi hapšenje u Banjoj Luci, te da ćemo na kraju doći do počinioca i nalagodavaca ubistva mog sina – kazala je Radanović prije ulaska na saslušanje.

(SB)