Vijesti 12.10.2015.

Suzavcem na pristalice Samoopredjeljenja u Prištini!

ČITANJE: 1 minuta
kosovo
Kosovska policija upotrijebila je večeras suzavac da bi rastjerala pristalice Pokreta “Samoopredjeljenje” koji su tražili oslobađanje poslanika i osnivača tog pokreta Aljbina Kurtija, koji je nešto ranije uhapšen.

“Samoopredjeljenje” je saopštilo da je došlo do “brutalne intervencije specijalne jedinice policije” nad građanima koji su se okupili ispred policijske stanice, prenijeli su kosovski mediji.

Nešto ranije, portparol policije Baki Kelani izjavio je da je na ulazu u Prištinu, na osnovu naloga za hapšenje nadležnog tužioca, policija privela Kurtija i odvela ga na ispitivanje.

U saopštenju Pokreta “Samoopredeljenje” navodi se da je Kurti uhapšen na putu Uroševac-Priština. Kako se navodi, policija je zaustavila poslanike Kurtija i Glauka Konjufcu, zajedno sa još dvojicom aktivista “Samoopredeljenja” koji su se vraćali iz Skoplja.

U saopštenju pokreta pisalo je da je policija obavila hapšenje “suprotno zakonima” i “bez ikakvog dokumenta sa nalogom za hapšenje”.

“Samoopredeljenje” je odmah potom pozvalo aktiviste i simpatizere da se okupe kod policijske stanice i protestuju zbog hapšenja bivšeg lidera tog pokreta.

(Agencije)