Vijesti 29.12.2015.

Švajcarac nestao u Sarajevu, viđen na stanici, ali nije ušao u autobus za Cirih!

ČITANJE: 1 minuta
svajcarac
Feliks Berger, 55-godišnji Švajcarac koji boluje od dijabetesa i osoba je sa posebnim potrebama, nestao je tokom posjete Sarajevu.
Berger je poslednji put viđen u srijedu, oko 8 sati ujutru, na peronu 11 autobuske stanice u Sarajevu gdje je trebalo da kupi kartu i ukrca se na autobus prevozničke kompanije “Kantić“ Touristik kako bi otputovao u Cirih.

Na sebi je imao tamno plave farmerke, teget jaknu sa znakom Mercedesa na prednjoj strani i crne čizme. Nosio je crveni ranac i crvenkasti, manji kofer na točkovima.

Bergerova porodica prijavila je njegov nestanak policiji u Bernu, u Švajcarskoj, nakon što su otišli da ga dočekaju po povratku kući i utvrdili da nije ni ušao u autobus. Feliksov sestrić David doputovao je u Sarajevo gdje je njegov nestanak prijavio i sarajevskoj policiji koja je pokrenula intenzivnu potragu.

 

Berger je osoba u autističnom spektru, ali specifično oboljenje mu nije nikada precizno dijagnostifikovano. Sposoban je za samostalan život i često putuje, ali je zbog lakovjernosti više puta bio žrtva razbojništva. Strastveni je pušač i ponekad razgovara sam sa sobom.

-Jako smo zabrinuti za Feliksa. Ako ga je neko vidio, ili ima bilo kakvu informaciju o njemu nadamo se da će kontaktirati nas ili policiju kako bi nam pomogao da ga nađemo- izjavila je njegova sestra Anelis Berger.

Ona je ostavila je svoju imejl adresu ([email protected]), a slučajem se u Sarajevu bave inspektori policijske uprave Novo Sarajevo.

(Avaz.ba)