Vijesti 07.10.2016.

Svaka kiša odnese put

ČITANJE: 2 minute

Mještani zaseoka Orozovići, kod Šamara, u MZ Krupa na Vrbasu godinama do autobuske stanice idu makadamom koji nije ni adekvatno nasut, pa kad padne veća kiša – odnese put i za sobom ostavi velike rupe pune vode.

Međutim, njihovim mukama još se ne vidi kraj jer, prema riječima nadležnih iz Gradske uprave, ove godine nije u programu asfaltiranje tog puta.

“U ime mještana ovog dijela Krupe poslao sam više od 200 zahtjeva po tom pitanju”, rekao je Draško Ilić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Krupa na Vrbasu.

Pojasnio je da na području grada ima dosta puteva koji nisu kategorisani, pa se ne zna u čijoj su nadležnosti, što pravi velike probleme svima jer su neki putevi, kako kaže, u nadležnosti na republičkom nivou, a neki u nadležnosti grada.

Iako je, prema njegovim riječima, ovaj put kategorisan kao pristupni, mještani kažu da na njihovom području ima mnogo puteva koji spadaju u ovu kategoriju pa su ipak asfaltirani.

“Riječ je o oko 850 metara puta, koji je u jako lošem stanju. Posebno je loše kad padne kiša, tada ga voda odnese. Mi onda sami moramo nasipati put našim šljunkom jer je nemoguće proći ovuda autom, a drugog zaobilaznog puta nema. Djeca svaki dan idu u školu i kad je kiša – onda je blato svuda”, ispričala nam je mještanka Šamara.

Dodala je da ovim putem, osim djece, mještani svaki dan idu na posao.

“Obraćali smo se nadležnima u MZ i rekli su da će pokušati riješiti problem, ali ništa. Nisu čak ni izašli na teren da vide u kakvom je stanju put”, rekla je ona.

Dodala je da su prošle godine nadležni dovezli kamion šljunka koji je trebalo da bude nasut po tom putu, ali da je istresen na drugom mjestu.

Smatra da, ako se ne može asfaltirati, nadležni barem mogu adekvatno nasuti put da se njime može normalno proći, pogotovo što uskoro stižu kišni dani, a i zima će brzo.

U Gradskoj upravi su rekli da će se programi za narednu godinu usvajati krajem godine, tako da će se tada znati koji putevi će biti rađeni u narednoj godini.

(nezavisne.com)