Vijesti 12.03.2017.

Svakog dana oni se bore za djecu i srećnije djetinjstvo

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje „Nova generacija“ iz Banjaluke od 2011. godine sprovodi uslugu dnevnog zbrinjavanja maloljetne djece koja su žrtve i svjedoci nasilja ili su u povećanom riziku da to postanu.

Dnevni centar predstavlja sigurno mjesto za djecu gdje se štite i promovišu dječija prava, obezbjeđuje pristup uslugama socijalne zaštite i reaguje na trenutni problem djeteta i porodice.

Djeci se u Dnevnom centru obezbjeđuju topli obroci, mogućnost za adekvatno održavnje higijene, učešće u kreativnim, edukativnim i preventivnim radionicama prilagođenim potrebama i željama djece. Stručni tim Dnevog centra pruža psiho-socijlanu podršku kroz individualni i grupni pristup, usmjerenju na prevazilažnje trenutnih problema djeteta i izgradnju i ispunjavanje djetetovih potencijala.  Osnovni princip u radu je da se radi sa djecom, ne za djecu čime se djeca podstiču da postanu aktivni subjekti u kreiranju kvaliteta vlastitog života.

Da je usluga važna i neophodna, pokazuje podatak da je u 2016. godini uslugu Dnevnog centra koristilo više od 100 djece, koja su prisustvovala na preko 260 radionica i 350 savjetodavnih razgovora. Iz Udruženja poručuju da su posebno ponosni na podatak da je u 2016. godini djeci podjeljeno skoro 4500 obroka.

U sklopu Dnevnog centra, razvijena je i usluga terenskog rada čiji je cilj pružiti podršku porodicama iz udaljnih naselja koja su bez mogućnosti da posjete Dnevni centar. Terenski radnici su uspjeli da obave 53 terenske posjete, podjelivši tako 440 paketa hrane odjeće i higijene.

Podrška ovakvoj usluzi znači podržati pravo djeteta na srećnije djetinjstvo, siguran dom i porodicu. Kako to izgleda u Dnevnom centru Udruženja Nova generacija pogledajte u videu koji slijedi.

Uspjesi Dnevnog centra u 2016. godini

Podijelite video i podržite Dnevni centar za djecu. Mjesto u kojem se svakog dana borimo za srećnije djetinjstvo 🙂

Gepostet von Nova generacija am Montag, 6. März 2017

(Nezavisne)