SVE BOGATIJI TURISTIČKI PROGRAM Gradska uprava finansira 27 različitih manifestacija

Gradska uprava će u narednoj godini finansijski podržati 27 različitih manifestacija, koje su uvrštene u turistički kalendar.

To je urađeno s ciljem da bude obogaćen program grada na Vrbasu.
Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku naglasili su da su sve manifestacije odabrane putem javnog poziva, sprovedenog nedavno.

– Mogla su se prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija. U kalendaru, koji je podržala Skupština grada, nalaze se manifestacije koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti – istakli su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da je grad odabrane manifestacije podržao iznosom od 77.500 KM, s tim da su za tri događaja sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

– Podrška će biti pružena i ustupanjem prostora. Planirane manifestacije odnose se na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste. Tako je mjesto u kalendaru za 2020. godinu našao već dobro poznati festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti – rekli su iz ovog odjeljenja.

Dodali su da će u narednoj godini biti organizovani i prepoznatljivi festivali vina, piva, čokolade, viteštva, penjački festival “Dril end čil”, moto-fest, Banjalučki oktobar fest te još dešavanja na Vrbasu.

(Glas Srpske)

LUKA PETROVIĆ: Stimulativne otpremnine u Elektroprivredi RS od 22.000 KM do 50.800 KM

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM. Petrović je napomenuo da poziv za stimulativne otpremnine na snagu stupa 31. januara i da

PROVOKATIVAN IGROKAZ RAIFFEISEN BANKE: Zbog uloge naciste Dobnigg bi mogao imati problema sa zakonom u Austriji

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH Karlheinz Dobnigg mogao bi imati problema sa zakonom u Austriji jer se pojavio u seriji ”Konak kod Hilmije” kao nacistički oficir, rekli su za banjaluka.net i dunav.at pravni stručnjaci iz Beča sa kojim smo razgovarali. U Austriji postoji zakon koji izričito zabranjuje veličanje nacizma ili korištenje nacističkih simbola, takozvani

KVAR NA TOPLIFIKACIONOJ MREŽI: Bez grijanja dio ulica i ustanova u centru grada

Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, tokom dana bez grijanja će biti korisnici u dijelovima ulica Gajeva i Jevrejska, Tehnička škola, Dom sindikata, Robna kuća Boska, zanatski centar u Jevrejskoj ulici i Ustavni sud. – Naša tehnička ekipa popravlja kvar kako bismo što prije uspostavili redovnu isporuku toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na

DRAŽEN VRHOVAC ZA BANJALUKA.NET: IRB je jedan od najznačajnijih pokretača privrednog rasta RS

“Fokus banke će i dalje biti na finansiranju socijalne i ekonomske obnove i razvoja RS”, poručuje novoimenovani v.d. direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac. On je u razgovoru za portal banjaluka.net otkrio dalje planove IRB RS, kao i pravce reorganizacije ove ustanove. Početkom ove godine imenovani ste za v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.