“SVE JE NA VISOKOM NIVOU”: Aleksandar Jovičić, raniji fudbaler Borca, zapažen u dresu Gorice

Bivši fudbaler Rudar Prijedora i banjalučkog Borca Aleksandar Jovičić briljira u Hrvatskoj. Njegov tim Gorica je jedno od većih iznenađenja u prvenstvu, a defanzivac je nekoliko puta izabran u tim kola.

Jovičić je stub odbrane ekipe koja se bori za izlazak u Evropu. Gorica ima 25 bodova i pokazala je da zna kako da pomrsi račune i najvećih hrvatskim timovima. Za defanzivca je ovo treća sezona u prvenstvu Hrvatske i sigurno najbolja do sad. Ove godine zatresao je i mrežu i to protiv svog bivešg kluba Istre.

– Zadovoljan sam prije svega rezultatima kluba, a onda i svojim ličnim partijama. Ovo mi je treća sezona u Hrvatskoj i mogu samo da istaknem da sam prezadovoljan. Uslovi u klubu su odlični, atmosfera među igračima takođe. Sve je na visokom nivou i to nam je donijelo dobre rezultate. Ove polusezone sam nekoliko puta bio u timu kola i svakako da sam presrećan – istakao je Jovičić.

Njegov tim se trenutno nalazi ne šestoj poziciji sa 25 bodova koliko imaju i Rijeka (meč manje) i Lokomotiva, dok je Osijek treći sa 26. Upravo ovi klubovi će voditi i najveću borbu za izlazak u Evropu.

– Cilj Gorice je da izborimo plasman u Evropu i to je želja svih nas u klubu. Na dobrom smo putu, igramo veoma kvalitetno u seriji smo od pet mečeva bez poraza, tako da se nadamo najboljem. Uspjeli smo da savladamo vodeće klubove Rijeku i Hajduk i da dokažemo da možemo da igramo sa najboljima i to je ohrabrenje za sve nas – rekao je Jovičić.

Sve je više srpskih igrača u fudbalskom prvenstvu Hrvatske. Svakako najveću pažnju privukao je prelazak Komnena u zagrebački Dibamo. Jovičić ističe da je to normalno i da se gleda samo kvalitet na terenu. Prije Gorice, fudbaler je igrao za Slaven Belupo i Istru.

– Za tri godine nisam imao nijedan problem ni na terenu ni van njega. U potpunosti sam okrenut svojim obavezama i ljudi to cijene. Ima tu još igrača iz BiH i Srbije tako da je to po meni normalno- dodao je defanzivac.
On je istakao da je prvenstvo Hrvatske veoma kvalitetno i da zasluge za to idu najviše Dinamu.

– Dinamo je svijet za sebe. Oni su definitivno najkvalitetniji u prvenstvu, pokazuju to sjajnim partijama u Evropi. Njihovi dobri rezultati su donijeli razvoj i ostalim klubovima koji su dobili dio novca preko saveza, a i popravljena je infrastruktura. Liga je u ostalom dijelu veoma izjednačena, svako svakog može da pobijedi, svi mečevi su u TV prenosima tako da je zaista dobro. I mi želimo u Evropu jer znamo šta bi nam to značilo i koliku bi finansijsku dobit donelo- rekao je Jovičić.

Dobre partije u prvenstvu Hrvatske skrenule su pažnju nekoliko klubova koji su pokazali interes za dovođenje stamenog defanzivca.

– Svakako prija što ima ponuda, ali trenutno sam ja igrač Gorice. Imam važeći ugovor tako da sve zavisi od kluba i koliko bi oni tražili obeštećenje. Meni je ovde lijepo, ne žurim nigde , skoncentrisan sam samo na teren i da pomognem ekipi da ostvari zacrtani cilj i da igramo Evropu. Ako ipak dođe ponuda kojom bi bili zadovoljni klub i ja onda bih razmišljao tek o promjeni sredine – poručio je član Gorice.

Pratim Rudar i Borac

Jovičić ističe da prati rezultate bivših klubova Rudar Prijedora i Borca.

– Vidim da je Rudar u zaostatku za Krupom, ali da se u i oko kluba dešavaju pozitivne promene i da je situacija sve bolja što me raduje jer je to matični klub. Takođe mi je drago što se Borac vratio u vrh Premijer lige, gdje mu je i mjesto. Primjetan je i napredak u ovom takmičenju , popravljaju se neke stvari što je veoma bitno – istakao je Jovičić.

(Srpskainfo)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi