Region 22.07.2020.

“SVE JE POČELO SA OBIČNIM KAŠLJEM” Potresna ispovijest čovjeka koji je za dan ostao bez supruge i sina

ČITANJE: 2 minute

“Vjerili smo se skoro, odlagali smo svadbu, pa smo planirali da odemo kod matičara da obavimo to vjenčanje uz najbližu rodbinu, ali se tog četvrtka sve preokrenulo kada se mojoj ženi u trenutku slošilo”, počinje svoju ispovijest Saša Zdravković iz sela Orljana kod Doljevca, čija je supruga Aleksandra Pavlović (27) juče izgubila bitku za život, priključena na respirator, samo dan nakon što je preminula i njihova beba, koja je na svijet došla carskim rezom.

Saša je jedva smogao snage da sa novinarima podijeli svoju muku.

“Naš sin je otišao prvi. Toliko smo mu se radovali. Samo smo supruga i ja znali da će biti dječak, nikome to nismo rekli. Htjeli smo da ih iznenadimo. Nismo mu ni ime smislili, ali toliko planova, toliko snova… Sve je nestalo za tren. Šta će meni sada bilo šta u životu, kad sam izgubio njih. Još ne shvatam kako je to moguće, sve je bilo u redu, Aleksandra je bila zdrava. Tog dana je počela da kašlje i dobila je temperaturu, zbog čega sam je odveo kod ljekara, gdje su je odmah zadržali. Poslije dvije nedjelje borbe nije joj bilo spasa, iako su angažovani bili svi ljekari, pa čak i Ministarstvo zdravlja, koje je redovno zvalo i interesovalo se. Izgleda da je sudbina tako htjela. Nalazi PCR testova su negativni, ali svi simptomi korone su tu. Možda ju je imala ranije a simptome osjetila tek kasnije, ko bi znao, više ništa ne znam, očajan sam”, priča on.

Vijest o Aleksandri i njihovoj bebi cijelo selo Orljane zatvorila je u svoje domove – zbog straha.

“Nismo tako ozbiljno shvatili ovu bolest, sve dok se ovo nije desilo. Sada pazimo i ne izlazimo napolje. Cijelo selo plače nad sudbinom naših komšija koje su divni, pažljivi, vrijedni ljudi, uvijek tu da pomognu, popričaju… Kako će oni to da prebole, sam Bog zna” kaže mještanka Gorica Tasić za Novosti.

Trudnica Aleksandra (27), iz Doljevca, izgubila je bitku za život. Ona se u KC Niš liječila zbog sumnje na kovid 19. Njeno stanje se znatno pogoršalo, zbog čega je priključene na mehaničku ventilaciju.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: korona virus