Sport 02.09.2015.

Sve je spremno za rukometni spektakl: RK Borac u borbi za Ligu šampiona

ČITANJE: 1 minuta
borac poster

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona u rukometu Slobodan Gavranović, potvrdio je danas, nakon sjednice odbora koja je održana u Gradskoj upravi, da je sve spremno za ovo sportsko takmičenje i da vjeruje da će organizacija turnira biti uspješna.

On je istakao da je kvalifikacioni turnir rukometne Lige šampiona veoma značajan za ovaj grad.

– Na današnjoj sjednici mi smo izvršili analizu zadataka koje smo utvrdili na prethodnoj sjednici Organizacionog odbora. U petak će doći supervizor EHF koji će izvršiti kontrolu dvorane Borik i uslova za odigravanje utakmica. Cilj Borca jeste Liga šampiona i pored toga što to iziskuje veće troškove, učinićemo sve da se pronađe novac kako bi adekvatno bio ispraćen rezultat Borca – naveo je gradonačelnik.

Direktor RK Borac Vladimir Branković, izjavio je da su ambicije Borca uvijek pobjedničke, a pogotovo sada kada se zna da će u sastavu Borca biti Mladen Bojinović i Srđan Trivundža.

On je pozvao ljubitelje sporta da u što većem broju dođu u dvoranu Borik i podrže Borčeve rukometaše na putu do istorijskog uspjeha.

Kvalifikacioni turnir Lige šampiona igra se u subotu i nedjelju, 5. i 6. septembra u dvorani Borik.

Prvog dana, u polufinalnim mečevima, sastaju se: Elverum (Norveška) – Lajons (Holandija) u 17.30 časova, te Borac – Alpla hard (Austrija) od 20.00 časova. Utakmica za treće mjesto na programu je u nedjelju od 17.30, a finale u 20.00 časova.

Samo pobjednik turnira stiče pravo igranja u Ligi šampiona.

Ulaznice se mogu nabaviti na štandu RK Borac ispred robne kuće Boska, u dvorani Borik i u prostorijama kluba u Gospodskoj ulici.

Cijena dnevne karte je 5 KM.

(Agencije)