Vijesti 22.09.2018.

SVE KLINIKE NA JEDNOJ LOKACIJI Svečano otvaranje sjevernog krila i centralnog bloka UKC RS

ČITANJE: 1 minuta

Novoizgrađeno Sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske danas će biti svečano otvoreni u Banjaluci, čime će sve klinike ove zdravstvene ustanove biti smještene na jednoj lokaciji na Paprikovcu.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Iz UKC-a je saopšteno da završetak četvorogodišnjeg projekta rekonstrukcije i opremanja centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna radnika ove ustanove, ali i stanovnika Srpske.

“Ovim dobijamo savremenu, respektabilnu zdravstvenu ustanovu, nosioca razvoja zdravstva Republike Srpske sa vrhunskim stručnjacima, savremenom medicinskom opremom i najboljim uslovima za naše pacijente”, istakli su iz UKC-a.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je ranije Srni da će u centralnom medicinskom bloku ležati pacijenti, da je Južno krilo namijenjeno za poliklinički dio i Kardiohirurgiju, dok će u novoizgrađenom Sjevernom krilu biti smješten Urgentni centar i Patologija.

Svečana ceremonija otvaranja počeće u 11.00 časova na platou ispred ulaza u centralni medicinski blok.

(Nezavisne)