Vijesti 11.02.2017.

Sve manje stradalih na putevima

ČITANJE: 2 minute

Auto-moto savez Republike Srpske svakim danom vidljivo je jači, organizovaniji i prihvatljiviji za sve. Iz godine u godinu sve je manje stradalih u saobraćajnim nesrećama, sve je više kontrolisanih udesa, u potpunosti se kontroliše zastoj saobraćaja u slučaju nesreća, a tehnička opremljenost je na zavidnom nivou, istakao je u petak Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, prilikom posjete AMS-u.

Dodao je da organizovanje institucija poput ove upravo doprinosi bezbjednosti i sveukupno dobrom stanju u saobraćaju u RS.

“AMS i u saradnji sa drugim institucijama, poput Ministarstva saobraćaja i veza i Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbjednost saobraćaja i drugih, sinhronizovano radi na kontrolisanju nesreća i dešavanja u samom saobraćaju”, kazao je Čubrilović, izražavajući zadovoljsto zbog posjete instituciji u čijem je izgrađivanju učestvovao u prethodnom periodu dok je obavljao funkciju ministra saobraćaja i veza RS.

“RS se opredijelila da saobraćajne nesreće ne prepušta stihiji i iz tog razloga je formirala Savez za bezbjednost saobraćaja i usvojila određene strategije i dala zadatke AMS, koje smo realizovali više od 90 odsto, te smatramo da svojim djelovanjem doprinosimo boljem stanju na putevima RS”, rekao je Ranko Babić, generalni sekretar AMS RS, te dodao da oni koji su koristili njihove usluge znaju koliko su posvećeni svom poslu.

Istakao je da se njihov značaj najviše pokaže tokom vanrednih situacija, te podsjetio na snježne padavine tokom 2012. godine, kao i na poplave 2014. kada su izvukli preko hiljadu vozila, prešli preko 40.000 kilometara i angažovali preko 12 kamiona, radili 24 časa. Napomenuo je da su do sada prevezli preko 40.000 vozila nakon saobraćajnih nezgoda, u kojima su građani, u najboljem slučaju, imali samo kvar, a u najgorem smrtno stradali.

Savez broji više od 180 zaposlenih kroz 48 auto-moto društava.

(nezavisne)