Vijesti 13.11.2015.

Sve spremno za zimsku sezonu!

ČITANJE: 1 minuta
zimska sezona
Povodom početka rada zimske službe, danas je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja održan je radni sastanak sa preduzećima, koja će ove zime biti zadužena za čišćenje saobraćajnica.

-Iako za sada nema najave za početak padavina, želim da dočekamo spremno zimsku sezonu i očekujem da budete pripravni sa ljudstvom i mehanizacijom. Bitno je da prvi snijeg dočekamo spremni, te da odmah po čišćenju prioritenih saobraćajnica počenete i sa raščišćavanjem pješačkih staza – naglasio je načelnik Odjeljenja, Zoran Novaković.

On je istakao kako je zimska služba u Banjaluci u proteklim godinama radila dosta dobro i da ne očekuje bilo kakve probleme u tom pogledu.

Zimska služba zvanično počinje da radi od 15. novembra, a završava sa radom 15. marta naredne godine, ali ukoliko vremenske prilike to budu zahtijevale radovi mogu početi i ranije, i završiti se i poslije tog datuma.

Šef Odsjeka za komunalne poslove, investicije i razvoj Draženo Kenjalo je naglasio da su nabavljene dovoljne količine soli, da su organizovani nadzorni timovi i dežurstva.
-Posao zimske službe je zahtijevan i težak. Zato je najvažnije da se pridržavamo pravila struke za održavanje puteva u zimskim uslovima. Očekujemo da ćete i ove godine posao raditi što bolje kako bi obezbjedili bezbjedno odvijanje saobraćaja i prohodne pješačke staze – poručio je on.

Vodič kroz rad zimske službe već od naredne sedmice biće dostupan građanima kako bi bili upoznati sa obavezama zimske službe, ali i svojim obavezama, kao i sa ostalim informacijama u vezi sa radom zimske službe.

(Banjaluka.net)