Magazin 26.09.2018.

SVE ZAVRŠENO Evo kako izgleda prvo Javno kupatilo u Banjaluci (Foto)

ČITANJE: 2 minute

Javno kupatilo “Mozaika prijateljstva” nedavno je završeno, a volonteri su od uništene prostorije napravili pravo toplo i sređeno kupatilo za građane. 

Javno kupatilo ima tri tuš-kabine, tri WC-a i kabine za presvlačenje, gdje korisnici svaki radni dan od osam do 16 časova mogu da dobiju sve što im je potrebno za kupanje.

Podsjećamo da su volonteri, građani i ostali, svojim donacijama, pomogli da napuštena i prljava prostorija postane jedno lijepo i korisno kupatilo u kom će se, svi oni koji nemaju gdje, moći okupati.

(Srpskainfo)

Iz Udruženja “Mozaik prijateljstva” su se zahvalili svim građanima na pruženoj podršci tokom rada na kupatilu.

Poštovani sugrađani,

želimo sa vama da podijelimo naše, a također i zadovoljstvo naših korisnika. Naime, do ideje o opremanju i otvaranju Javnog kupatila došli smo prije odprilike dva mjeseca. Proizašla je iz toga što bismo, dok smo pružali hranu i odjeću ljudima u potrebi, vidjeli i osjetili da neki od njih nisu u stanju ili u mogućnosti da održavaju ličnu higijenu, a mi nismo mogli ništa da učinimo povodom toga.

Uz vašu pomoć dragi naši ideju smo uspješno sproveli u djelo. Javno kupatilo je počelo sa radom datuma 19.09.2018.godine i sada se u Javnom kupatilu svakodnevno okupa po nekoliko ljudi. Uslovi za kupanje su jako dobri, a zimi će biti takođe jer će se kupatilo grijati šporetom na drva. Uvijek će biti toplo, a ljudi će raspolagati svime što je potrebno za održavanje lične higijene, kao i čistu odjeću i obuću. Kako vrijeme ide sve više smo svjesni važnosti jednog ovakvog kupatila, i sreće koju pruža onima koji su najugroženiji među nama. Radimo na novim planovima, i nadamo se uspjehu kao i do sada. Pozivamo vas da i dalje budete dio svega ovoga što radimo.