Svečana akademija KS RS u petak

Svečana akademija povodom obilježavanja Košarkaškog saveza RS biće održana 8. decembra u 13 časova u hotelu “Bosna” u Banjaluci, a želja čelnika Saveza je da ponovo ugoste reprezentacije Srbije i Slovenije.

Želja postoji od ranije, a kada bi mogla biti realizovana – nije poznato.

“Naša želja je da ponovo ugostimo Srbiju i Sloveniju, finaliste Evropskog prvenstva, a vidjećemo koliko će to biti izvodivo s obzirom na njihove obaveze. Što se tiče svečane akademije, biće dodijeljena priznanja pojedincima i kolektivima koji su obilježili period KS RS od 25 godina, dio nagrada će biti uručen i tokom Košarkaškog sabora (27. decembar) i na finalnim utakmicama Kupa RS. Takođe, biće promocija monografije ‘25 godina KS RS’ autora Željka Tice”, rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS.

Očekuje se dolazak delegacija košarkaških saveza Srbije, Slovenije i BiH, te predstavnika klubova iz RS.

Osim obilježavanja jubileja, u KS RS imaju još jedan razlog za zadovoljstvo jer je juče potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom za proizvodnju sportske opreme GBT iz Banjaluke.

“Sa KS RS sarađujemo nekoliko godina, a sada smo proširili saradnju na sudijsku organizaciju, tako da će i sudije biti u GBT opremi”, rekao je Duško Skakić, direktor kompanije GBT.

Siniša Jakovljević, predsjednik Sudijske komisije RS, istakao je zadovoljstvo zbog saradnje i zahvalio je GBT-u što je obezbijedio opremu za dvije godine, odnosno za 48 sudija. Dodao je da RS ima kvalitetne sudije i delegate i da će raditi na proširenju organizacije, te podsjetio da RS, između ostalog, ima četvoricu FIBA sudija i četvoricu koja sude ABA lige 1 i 2.

(Nezavisne)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.