Vijesti 27.11.2018.

SVEČANI DEFILE NA TRGU KRAJINE Evo kako će Republika Srpska proslaviti svoj rođendan

ČITANJE: 1 minuta

Centralni događaji povodom proslave 9. januara Dana Republike i 2019. biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u sportskoj dvorani “Borik”, kao i  svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. 

To je saopšteno nakon prve sjednice Odbora za proslavu Dana Republike Srpske kojom je predsjedavala predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

Programom proslave u 2019. predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike, polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR, na Spomen kosturnicu, Spomenik banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na spomen – obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

– Programom obilježavanja predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske. U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno – umjetnički program. Predviđeno je i tradiconalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko Distriktu – saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću.

(Srpskainfo)