Vijesti 28.12.2020.

SVEČANI PRIJEM U MUP-u RS Lukač: Naši policajci dobro obučeni i motivisani da pomažu građanima

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su 34 policijska službenika hrabrim djelima i požrtvovanošću u spasavanju ljudskih života pokazali šta znači ponosno nositi policijsku uniformu, biti human, karakteran i vrhunski profesionalac.

“Oni su spasavali ljude, a istovremeno rizikovali živote. Naši policajci su dobro obučeni i motivisani da pomažu građanima u bilo kojoj situaciji i na bilo kom mjestu”, rekao je Lukač novinarima na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) za policijske službenike koji su u ovoj godini iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spasavanju ljudskih života. Policajcima su danas uručene zahvalnice.

On je istakao da su policajci ljude spasavali iz rijeka, jezera i iz teških situacija kada su životi bili ugroženi.

Lukač je rekao da je MUP Srpske juče izgubio hrabrog policajca Vladimira Miku Vujasinovića koji je bio izuzetan čovjek i sportista.

“Odlično sam ga poznavao, bio je svestran – džudista, ronilac, alpinista. Nažalost, stradao je na terenu koji je odlično poznavao i sigurno je da smo ostali bez izuzetnog čovjeka, druga i profesionalca”, istakao je Lukač.

Govoreći o akciji pod nazivom “Storidž” u kojoj je zaplijenjeno 460 kilograma skanka, Lukač je rekao da ona još traje i zato ne može dati više informacija.

Policajac iz Dervente Borislav Knežević kaže da je sa kolegama policajcima spasio bebu koja je ostavljena u korpi na ulici i da ovaj zadatak neće zaboraviti, iako je 30 godina u službi.

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske Predrag Javorac rekao je da je sa svojim kolegama spasio čovjeka iz Vrbasa i da je izuzetno ponosan što može služiti narodu i Republici Srpskoj.

(Srna)