SVEČANO U BANJALUCI Uručene svetosavske nagrade istaknutim prosvjetnim radnicima u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić večeras su u Banjaluci uručili svetosavske nagrade za 24 istaknuta prosvjetna radnika u Srpskoj. 

Na svečanosti u Dječijem pozorištu Srpske svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu uručene su nastavnicima razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) “Sveti Sava” iz Bileće Sanji Grubačić, u OŠ “Sveti Sava” iz Broda Nevenki Cvijanović, u OŠ “Branko Radičević” iz Banjaluke Ireni Milošević, te nastavniku razredne nastave u OŠ “Srbija” u Crkvini, kod Šamca Drašku Simiću.

Svetosavske nagrade, koje je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prvi put dodjeljuje, uručene su nastavnicima razredne nastave u OŠ “Aleksa Šantić” iz Osmaka Snežani Stević, u OŠ “Dositej Obradović” iz Banjaluke Branki Lovrić Bosnić, u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Ivani Bojanić, u OŠ “Sveti Sava” u Novom Gradu Milki Ličini, te u OŠ “Desanka Maksimović” u Trnu, kod Laktaša, Žarku Aničiću.

Među nagrađenima su nastavnik razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine Zorica Mišura i nastavnik razredne nastave u OŠ “Petar Košić” iz Prijedora Dragana Stojanović.

Dobitnici nagrade su i nastavnik harmonike, solfeđa, teorije muzike, kamerne muzike, hora i orkestra u Osnovnoj muzičkoj školi “Markos Portugal” iz Doboja Ljubica Timanović Rold i profesor klavira u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” iz Banjaluke Dijana Zrnić.

Nagrađeni su i nastavnik informatike u OŠ “Desanka Maksimović” iz Prijedora Slađana Ćopić, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Desanka Maksimović” iz Stanara Slavojka Prodanović, nastavnik likovne kulture u OŠ “Petar Drugi Petrović Njegoš” iz Bileće Drago Vučić, te nastavnik matematike i informatike u OŠ “Srbija” iz Crkvine kod Šamca Radovan Vitezović.

 

Među nagrađenima su nastavnici informatike u OŠ “Sveti Sava” iz Novog Grada Gordana Vujanović, u OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada Miloš Nenad i u OŠ “Nikola Tesla” iz Prnjavora Brankica Jokić.

Dobitnici su i nastavnik istorije u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Milan Zečević, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Stanko Rakita” iz Vrbanje, kod Banjaluke, Draženka Mitrović, te nastavnici matematike i fizike u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljina Angelina Ristić i u OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika Miladin Miličić.

U ime nagrađenih na svečanosti je zahvalila nastavnik razredne nastave u banjalučkoj OŠ “Branko Radičević” Irena Milošević, koja je rekla da Svetosavska nagrada predstavlja dodatni podstrek u radu i zahvalila predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Ministarstvu prosvjete.

– Svetosavska nagrada, kao najveće priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja, za nas predstavlja orden prosvjetne i etike i želja je i san svakog uspješnog i čestitog prosvjetnog radnika – istakla je Miloševićeva.

Ona je izrazila nadu da su nagrađeni doprinijeli inovativnosti i kreativnosti, da su u svoj rad unijeli dozu originalnosti, doprinijeli unapređenju kvaliteta i u nastavi i u vannastavnim aktivnostima.

– Svetosavska nagrada će nam dati vjetar u leđa da i dalje stvaramo i budemo još uspješniji – naglasila je Miloševićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine prvi put dodjeljuje svetosavske nagrade nastavnicima za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2018/2019. godini.

Pokrovitelj svečane dodjele svetosavskih nagrada je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

(Srna)

MILION KM ZA PODSTICAJE: Prijavljeno više od 1.400 poljoprivrednika

Na javni poziv za subvencije i premije namijenjene za sufinansiranje projekata i mjera u poljoprivrednoj proizvodnji, u vrijednosti od oko milion KM, pristiglo je rekordnih 1.412 prijava. Prema podacima Centra za razvoj poljoprivrede i sela, čak trećina – preciznije 572 sugrađanina prijavila su se za dodjelu subvencija za nabavku sjemena, rasada povrtarskih kultura, mineralnog đubriva

VLADIKA JOANIKIJE: Vrlo je moguće da sam ja bio meta atentata u decembru u Beogradu

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije kaže da ima veliku sumnju da je atentat 10. decembra u Beogradu bio naručen iz Crne Gore i navodi da je čudno da se niko iz Crne Gore nije zvanično interesovao za to da bude razjašnjeno ko je pucao na njene građane. Episkop Јoanikije ističe da bi za svaku državu

RAMIĆI: U toku izgradnja manjeg vodovoda

U Ramićima je u toku izgradnja manjeg vodovoda, što će omogućiti kvalitetnije snabdijevanje vodom domaćinstava u ovom naselju. Prema podacima „Vodovoda“, gradi se nešto više od 200 metara cjevovoda, za šta je to preduzeće izdvojilo oko 23.000 KM. -Izgradnjom ovog cjevovoda steći će se uslovi da domaćinstva koja se nalaze na toj lokaciji trajno i

JEDAN SMRTNI SLUČAJ: Virus korona potvrđen kod još tri osobe u Republici Srpskoj

Od poslјednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslјednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijelјini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 449 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod tri osobe u

UPOZORENJE SZO: Prvi talas još uvijek traje, bolest se tek razvija

Zvaničnik SZO Majk Rajan upozorio je da je u svijetu i dalje u toku prvi talas pandemije korona virusa i u fazi je kada se bolest razvija.  Tako da ne bi trebalo žuriti s popuštanjem restriktivnih mjera. Rajan je u utorak rekao da je broj oboljelih u porastu u Južnoj Americi, Južnoj Aziji i drugim

MITROVIĆ: Epidemija nije usporila izgradnju auto-puta na Koridoru 5C

Epidemija virusa korona nija uticala na dinamiku izgradnje auto-puta na Koridoru 5C, gdje je trenutno u izgradnji 38,5 kilometara puta, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović. – Aktivna su sva gradilišta, a riječ je o dionicama Vranduk-Ponirak, Ponirak-Vraca, Vraca-Donja Gračanica, Klopče-Donja Gračanica, tunel Ivan, Buna-Počitelj i Počitelj-Zvirovići – precizirao je