SVEČANO U BANJALUCI Uručene svetosavske nagrade istaknutim prosvjetnim radnicima u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić večeras su u Banjaluci uručili svetosavske nagrade za 24 istaknuta prosvjetna radnika u Srpskoj. 

Na svečanosti u Dječijem pozorištu Srpske svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu uručene su nastavnicima razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) “Sveti Sava” iz Bileće Sanji Grubačić, u OŠ “Sveti Sava” iz Broda Nevenki Cvijanović, u OŠ “Branko Radičević” iz Banjaluke Ireni Milošević, te nastavniku razredne nastave u OŠ “Srbija” u Crkvini, kod Šamca Drašku Simiću.

Svetosavske nagrade, koje je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prvi put dodjeljuje, uručene su nastavnicima razredne nastave u OŠ “Aleksa Šantić” iz Osmaka Snežani Stević, u OŠ “Dositej Obradović” iz Banjaluke Branki Lovrić Bosnić, u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Ivani Bojanić, u OŠ “Sveti Sava” u Novom Gradu Milki Ličini, te u OŠ “Desanka Maksimović” u Trnu, kod Laktaša, Žarku Aničiću.

Među nagrađenima su nastavnik razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine Zorica Mišura i nastavnik razredne nastave u OŠ “Petar Košić” iz Prijedora Dragana Stojanović.

Dobitnici nagrade su i nastavnik harmonike, solfeđa, teorije muzike, kamerne muzike, hora i orkestra u Osnovnoj muzičkoj školi “Markos Portugal” iz Doboja Ljubica Timanović Rold i profesor klavira u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” iz Banjaluke Dijana Zrnić.

Nagrađeni su i nastavnik informatike u OŠ “Desanka Maksimović” iz Prijedora Slađana Ćopić, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Desanka Maksimović” iz Stanara Slavojka Prodanović, nastavnik likovne kulture u OŠ “Petar Drugi Petrović Njegoš” iz Bileće Drago Vučić, te nastavnik matematike i informatike u OŠ “Srbija” iz Crkvine kod Šamca Radovan Vitezović.

 

Među nagrađenima su nastavnici informatike u OŠ “Sveti Sava” iz Novog Grada Gordana Vujanović, u OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada Miloš Nenad i u OŠ “Nikola Tesla” iz Prnjavora Brankica Jokić.

Dobitnici su i nastavnik istorije u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Milan Zečević, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Stanko Rakita” iz Vrbanje, kod Banjaluke, Draženka Mitrović, te nastavnici matematike i fizike u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljina Angelina Ristić i u OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika Miladin Miličić.

U ime nagrađenih na svečanosti je zahvalila nastavnik razredne nastave u banjalučkoj OŠ “Branko Radičević” Irena Milošević, koja je rekla da Svetosavska nagrada predstavlja dodatni podstrek u radu i zahvalila predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Ministarstvu prosvjete.

– Svetosavska nagrada, kao najveće priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja, za nas predstavlja orden prosvjetne i etike i želja je i san svakog uspješnog i čestitog prosvjetnog radnika – istakla je Miloševićeva.

Ona je izrazila nadu da su nagrađeni doprinijeli inovativnosti i kreativnosti, da su u svoj rad unijeli dozu originalnosti, doprinijeli unapređenju kvaliteta i u nastavi i u vannastavnim aktivnostima.

– Svetosavska nagrada će nam dati vjetar u leđa da i dalje stvaramo i budemo još uspješniji – naglasila je Miloševićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine prvi put dodjeljuje svetosavske nagrade nastavnicima za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2018/2019. godini.

Pokrovitelj svečane dodjele svetosavskih nagrada je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

(Srna)

Evo koje su ekonomske mjere u Banjaluci za preduzetnike pogođene krizom

Štab za vanredne situacije u Banjaluci danas je usvojio niz ekonomskih mjera podrške poslovnim subjektima, pogođenih epidemiološkom krizom, i to: -Kako bi se zadržala radna mjesta, Grad Banjaluka nastaviće sve planirane javne radove i investicije, u okvirnoj vrijednosti od 39 miliona KM; -Grad će, preko gradskog Garantnog fonda, snositi puni trošak kamata za sve poslovne

Od sutra besplatna dostava lijekova u Banjaluci

Od sutra će u Banjaluci biti omogućena dostava lijekova na kućnu adresu osobama starijim od 65 godina, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije. Do sada je Grad Banjaluka, u saradnji sa partnerima, obezbijedio besplatnu dostavu namirnica starijim licima, licima sa invaliditetom i hroničnim bolesnicima, a od sutra će

Najomraženiji lik u NBA ligi zaražen virusom korona, navijači New Yorka se naslađuju

Američki milijarder i vlasnik New York Knicksa James Dolan pozitivan je na koronavirus, potvrdio je ovaj klub na društvenim mrežama. Dolan trenutno obavlja funkciju izvršnog predsjednika firme Madison Square Garden Co.,u čijem vlasništvu je su i Knicksi, a klub je na društvenoj mreži objavio da je njihov vlasnik trenutno u samoizolaciji te da ima blage

Zimska sezona na Jahorini uspješnija od prethodne

 Zimska sezona na Jahorini završena je nakon 110 dana skijanja zbog novonastale situacije sa epidemijom virusa korona, a bila je, uprkos nedostatku snježnih padavina, uspješnija od prethodne, ističe direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić. Ostvareno je više od dva miliona zimskih vožnji na planini, broj skijaša je dostigao gotovo 250.000, a promet je dostigao gotovo

RADOJIČIĆ: Sve postojeće mjere u Banjaluci se produžavaju do 13. aprila

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da s obzirom da u ovom gradu imamo konstantan rast oboljelih virusom korona da je Gradski štab odlučio da se sve postojeće mjere u Banjaluci produže do 13. aprila. Gradski štab za vanredne situacije u Banjaluci produžio je preventivne mjere za još 14 dana, odnosno do 13. aprila, s

Dva zdravstvena radnika na UKC-u pozitivna na virus korona

Dva medicinska radnika Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske zaražene su virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić. U pitanju su doktorica i medicinska sestra koje su bile u kontaktu sa zaraženim ljekarom UKC. Podsjećamo, u Srpskoj je u posljednja 24 časa registrovano 38 novih slučajeva virusa korona, čime je ukupan

UKUPNO 323 U BIH: Virus korona potvrđen kod devet osoba u Tuzli i sedam u Hercegovini

Zaraza koronavirusom jutros je ustanovljena kod još devet osoba u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK. Također, Zavod za javno zdravstvo FBiH potvrdio je 7 novih slučajeva u Hercegovini koji su u statistiku uvedeni jutros u 10 sati. Kako saznaje isti portal, pet osoba u Tuzli su bile u kontaktu