Sport 14.07.2021.

SVEČANOST: U Boriku otvoren košarkaški teren “Slađana Golić”

ČITANJE: 2 minute

U banjalučkom naselju Borik danas je otvoren novi košarkaški teren koji nosi ime po proslavljenoj košarkašici nekadašnje Jugoslavije Slađani Golić.

Golićeva je rekla da je ponosna na ovaj gest i da ga doživljava jako emotivno, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka, prenosi Srna.

“Košarka je bila cijeli moj život. Moja misija je, s obzirom na to da nisam trener, da okupim omladinu, da budem primjer i obećavam da ćemo na ovom terenu praviti turnire i igrati košarku”, istakla je Golićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zahvalio je kompaniji “Mocart”, koja je donirala teren u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”, ali i drugim društveno odgovornim kompanijama koje u gradu realizuju ovakve i slične projekte.

“Ovo je nedostajalo naselju Borik, koje je sada dobilo kvalitetno urađen teren gdje mladi mogu da se okupljaju i bave sportom”, rekao je Stanivuković tokom svečanosti otvaranja terena.

Stanivuković: Novo i ljepše lice Banjaluke

Snovi se ostvaruju samo ako čvrsto vjerujemo u ono što radimo! Banja Luka je od danas bogatija za još jedan košarkaški teren. Zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji “Mocart” Banjalučani su dobili još jedno igralište, odakle će mnoga djeca početi sanjati svoje snove, a neki od njih će vjerujem ostvariti velike uspjehe, baš onakve kakvi krase našu proslavljenu košarkašicu Slađanu Golić, kojoj je ovaj teren i posvećen, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Ovaj događaj je imao i humanu stranu, jer sva sredstva koja su večeras prikupljena od šutiranja trojki biće preusmjerena za liječenje naše sugrađanke Mirjane Jojić. Park koji gradimo u blizini igrališta uskoro će dobiti svoj konačan izgled, te upotpuniti cijeli ambijent koji Banjoj Luci daje jedno novo i ljepše lice – dodao je gradonačelnik.

– Pozovite 1414 za našu Mirjanu – poručio je Stanivuković.

(SB)