Vijesti 16.12.2016.

Sveti Nikola djeci u Banjaluci dijelio hrvatske slatkiše

ČITANJE: 1 minuta

Tek što se stišala bura oko srpskih čokoladica u Hrvatskoj, dignuta na rang afere pod nazivom “Čokolinda”, đaci jedne banjalučke osnovne škole danas su od Svetog Nikole dobili paketiće sa isključivo hrvatskim proizvodima.

Nakon tradicionalne nikoljdanske priredbe, u kojoj su prvačići pjevali o zimskim radostima i najdražem dječijem svecu, među učenike je došao Sveti Nikola i, po običaju, obradovao ih slatkim poklonima.

Oduševljenje mališana, međutim, nisu dijelili neki roditelji, kada su primjetili da se djeci daruju paketići isključivo sa slatkišima poznatog hrvatskog proizvođača.

– Prije nekoliko dana u Hrvatskoj su digli toliku frku jer su djeca dobila jednu čokoladicu srpskog proizvođača. Njihova predsjednica se zbog toga javno izvinjavala, a mi sada našoj djeci poklanjamo paket pun hrvatskih slatkiša. Nemamo nimalo dostojanstva – razočaranao je rekla jedna majka.

Dok su pojedini roditelji bili vidno revoltirani, ističući da je stvar u principu i da je „bar za nikoljdanske praznike“ trebalo promovisati kampanju „kupujmo domaće“, bilo je i šaljivih odgovora.

– Ne bojim se da će moj sin Jovan, kada pojede čokoladicu iz Hrvatske, početi da se odaziva na ime Ivan – prokomentarisao je duhovito jedan tata.

Kako smo saznali, paketiće nije nabavljala ova banjalučka osnovna škola, već sami roditelji, koji su se u svakom razredu posebno dogovarali o cijeni i odlučivali od koga će nabaviti poklone za svoju djecu. Tako je „sporne“ slatkiše dobio tek dio prvih razreda, dok su ostali roditelji kupili drugačije pakete.

(EuroBlic)