Politika 28.10.2021.

SVI LJUTI NA NEŠIĆA: Ništa od današnjeg sastanka u Prijedoru

ČITANJE: 1 minuta

Lideri opozicionih partija SDS, PDP, SPS i Liste za pravdu i red neće se pojaviti danas u Prijedoru na potpisivanju koalicionog sporazuma o izborima za gradonačelnika sa predsjednikom DNS, Nenadom Nešićem, saznaje Srpskainfo.

Izvor “Srpskainfo” tvrdi da je to posljedica podjela među opozicijom na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, mada je objašnjenje da neki od njih ne mogu da prisustvuju “zbog neizostavnih, ranije preuzetih obaveza”.

Podsjećamo, poslanici DNS su na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ostali su u skupštunskoj sali i glasali kao i poslanici vladajuće koalicije, pravdajući to interesima Srpske, dok su parlamentarci SDS, PDP i SPS napustili sjednicu i nisu bili na glasanju, nakon verbalnog okršaja Milorada Dodika sa nekima od njih.

– Koalicioni sporazum za Prijedor će biti potpisan, ali neće doći lideri stranaka Mirko Šarović, Branislav Borenović, Goran Selak, ni Nebojša Vukanović. Umjesto njih prisustvovaće predsjednici gradskih ili regionalnih odbora i tehnička lica ovlaštena za potpis. Povod je jučešanja sjednica i činjenica da DNS nije sa ostatkom opozicije usaglasio djelovanje u Narodnoj skupštini – kaže naš sagovornik.

Potpisivanje koalicionog sporazuma, čini je domaćin DNS, planirano je za 12 časova u hotelu „Prijedor“.

Ime zajedničkog kandidata za gradonačelnika još nije objavljeno.

(N.S)

Oznake: Prijedor