Vijesti 10.12.2017.

Svi smještajni kapaciteti popunjeni

ČITANJE: 2 minute

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci rasprodati u vrijeme novogodišnjih praznika, krajem decembra i početkom januara naredne godine.

“To je očekivano i planirano”, rekao je Barašin Srni i dodao da su u potpunosti ispunjena očekivanja vezana za posjete i dolazak turista u ovom periodu.

Barašin je rekao da su tokom decembra do sredine januara planirani bogati i sadržajni programi i ponude.

On je rekao da se u vrijeme novogodišnjih praznika u Banjaluci nudi bogat program zabave i provoda, cjelodnevnog i noćnog života.

“U narednih mjesec dana turistima se nudi najsadržajnija ponuda u ugostiteljskom, smještajnom i u programskom smislu”, rekao je Barašin.

On je rekao da je najveći broj posjeta najavljen iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Prema njegovim riječima, povećan je i broj turista iz centralne Evrope, Austrije, NJemačke i zemalja Beneluksa.

Barašin je rekao da je Banjaluka imala dosta korisnih prezentacija za rusko tržište, te da se očekuje da će i u tom pogledu biti zabilježen blagi rast dolazaka turista iz Rusije.

On je rekao da se Banjaluka ove godine predstavlja na mnogobrojnim sajmovima turizma u Beču, Utihtu, Pragu, Berlinu, Moskva, Petersburg, Beogradu, Izraelu i da je to najbolja prilika da prezentuje svoje turističke mogućnosti, među kojima je u prvom redu avanturistički turizam.

“Avanturizam je glavna, noseća turistička ponuda”, rekao je Barašin, dodavši da ona ima sezonski karakter od aprila do oktobra mjeseca.

Barašin je rekao da je Banjaluka tokom čitave godine bogata kulturnim događajima, tradicionalnim manifestacijama, festivalima, koncertima.

“Banjaluka pruža mogućnost ljudima da dožive taj grad kroz epohe, jer se u Banjaluci susreću sve civilizacije i kulture koje postoje u BiH”, rekao je on.

Barašin je naglasio da Banjaluka ima dobru i interesantnu gastronomsku ponudu, zbog koje se turisti rado zadržavaju u gradu i da gastronomija odražava sve kulture koje su u Banjaluci.

On je rekao da će se u januaru i februaru naredne godine Banjaluka predstaviti na turističkim sajmovima u Beču, Utrihtu, Beogradu i LJubljani.

Barašin je rekao da je Banjaluka limitirana smještajnim kapacitetima, dodavši da je ukupan broj registropvanih oficijelnih smještajnih ležaja u oktobru bio 1.929 kreveta.

U Banjaluci je u oktobru zabilježeno ukupno 8.464 turističkih dolazaka i to 3.865 domaćih i 4.599 stranih turista i ostvareno 12.973 noćenja.

(ATV)