Magazin 15.09.2018.

SVIH UZRASTA “Rolerijada” u Banjaluci okupila više od 200 učesnika

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić otvorio je danas “Banjalučku rolerijadu”, koja je okupila više od 200 učesnika svih uzrasta.

Amidžić je zahvalio Školi sporta “Zvjezdica” na trudu da se u Banjaluci prvi put organizuje ova manifestacija, navodeći da su najljepši događaji u gradu oni koji okupljaju najmlađe i podstiču ih da se bave sportom.

“Ovo je trend koji sve više uzima maha u svijetu i koji će, nadam se, i kod nas postati tradicija. Krajnji cilj svih nas treba da bude da djecu koliko je moguće odvojimo od telefona i računara i uvedemo u sportske sale”, rekao je Amidžić.

On je podsjetio da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva za sportske sekcije i vraćanje sporta u škole.

Koordinator Škole sporta “Zvjezdica” Srboljub Vuković izrazio je zadovoljstvo brojem učesnika, ali i sugrađana koji su došli da bodre takmičare.

“Osim takmičara iz Republike Srpske i BiH, učestvuju i dva kluba iz Srbije, što nam je posebno drago. Učesnici su vrijedno trenirali i spremni su za osvajanje medalja”, rekao je Vuković.

On je dodao da je cilj manifestacije da se Banjaluka predstavi i u turističkom i sportskom smislu, te da očekuje dobru zabavu i da pobjede najbolji.

(Nezavisne)