Magazin 18.04.2019.

SVJETSKA PRIČA Koncert Kemala Gekića u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

Koncert umjetnika svjetskog glasa i jednog od najznačajnijih pijanista današnjice Kemala Gekića, biće održan u koncertnoj dvorani Banskog dvora u subotu  20. aprila, sa početkom u 20.00 časova. Program koncerta obuhvatće kompozicije muzičkih velikana Johana Sebastijana Baha, Franca Lista i Aleksandera Silotija.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 10.00 do 18.00 časova, po cijeni od 7 KM.

Originalnost, ubjedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice Kemalu Gekiću, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika cijelog svijeta.

Ono što ga čini toliko jedinstvenim jeste njegov umjetnički kredo koji obuhvata poznavanje svih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u komadima koje svira, kao i moć da ih oživi pred publikom današnjice. Kako kažu stručni kritičari – Gekić pruža fascinantne, beskompromisne i uvijek nove interpretacije.

Rođen je u Splitu, diplomirao na Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, a danas živi i radi u SAD kao redovni profesor na Međunarodnom univerzitetu Florida u Majamiju, a predavač je i na Muzičkoj akademiji “Musašino” u Tokiju.