Sport 03.07.2021.

SVJETSKI KUP: Kajakaši i kanuisti na Vrbasu vozili trke u sprintu

ČITANJE: 3 minute

Prvog takmičarskog dana na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama, u petak, vozile su se trke u sprintu. Kod muškaraca u discpilinama K1, C1 i C2, dok su dame nastupile u disciplinama K1 i C1.

U disciplini K1 za kajakaše zlatnu medalju osvojio je Anže Urankar (Slovenija), do srebra je stigao Feliks Buve (Francuska) dok je bronzu osvojio Nejc Znidarčić (Slovenija).

Kod dama, u disciplini K1, najbrža je bila Ana Šteblaj (Slovenija), drugoplasirana je završila Zuzana Dziadkova (Češka republika), dok je do treće pozicije stigla Liza Vine (Francuska).

U disciplini C1 za muškarce, u finalnoj trci, najbrže vrijeme imao je Vladimir Slanina (Češka republika), drugoplasirani je bio Kventin Dezer (Francuska), dok je na trećem mjestu završio Tomazo Mapeli (Italija).

U disciplini C1 za dame, zlatnu medalju osvojila je Cecilija Panato (Italija), do srebra je stigla Elza Gober (Francuska), a bronzu je osvojila Laura Fonten (Francuska).

U disciplini C2 za muškarce, najbrži su bili Nikola Sator i Anselin Goržo (Francuska), na drugoj poziciji završili su Stefan Santamarija i Kventin Dazer (Francuska), dok se treće pozicije domogao tandem Pjer Trubadi i Hju More (Francuska).

Od kajakaša Vrbasa, u kanjonu Tijesno veslali su Dušan Mačkić i Anes Šudić koji su trku u disciplini K1 završili u polufinalu.

U subotu, 3. jula, na programu je druga sprint trka, koja će se voziti na lokaciji „Stari mlin“ sa početkom u 11.00 časova.

Polufinalne trke na programu su od 14.00 časova, a bitka za medalje počinju od 15.30 časova.

Drugi dan

Drugog takmičarskog dana na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama vozile su se trke u sprintu na lokalitetu „Stari milin“

Kod muškaraca u discpilinama K1, C1 i C2, dok su dame nastupile u disciplinama K1 i C1.

U disciplini K1 za kajakaše zlatnu medalju osvojio je Maksim Rišar (Belgija), srebra se domogao Anže Urankar(Slovenija) dok je bronzu, kao i prvog dana, osvojio Nejc Znidarčič (Slovenija).

Kod dama, u disciplini K1, drugog dana, najbrža je bila Polin Freslon (Francuska), drugoplasirana je završila Ana Šteblaj (Slovenija) dok je treće mjesto zauzela Cecilija Panato (Italija).

U disciplini C1 za muškarce, u finalnoj trci, najbrže vrijeme imao je Nikola Sator (Francuska), drugoplasirani je bio Kventin Dezer (Francuska), dok je na trećem mjestu završio Vladimir Slanina (Češka republika).

U disciplini C1 za dame identičan poredak kao i prvog dana. Svoju drugu zlatnu medalju osvojila je Cecilija Panato (Italija), do srebra je stigla Elza Gober (Francuska), a bronzu je osvojila Laura Fonten (Francuska).

U disciplini C2 za muškarce, kajakaši iz Francuske ponovo su podijelili medalje, ali su zamijenili mjesta na podijumu. Pjer Trubadi i Hju More osvojili su zlatnu medalju, do srebra su stigli Stefan Santamarija i Kventin Dazer (Francuska), dok su broznane medalje osvojili Nikolas Sator i Anselin Goržoa (Francuska).

Od kajakaša Vrbasa, koji brane boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas su veslali Dušan Mačkić, Anes Šudić i Goran Valentić koji su trku u disciplini K1 završili u polufinalu, dok je kod dama identičan rezultat u disciplini K1 ostvarila Ivana Valetnić koja je zajedno sa Andreom Gajić vozila i trku u dicsciplini C2.

U nedjelju, 4.jula, posljednjeg dana takmičenja, na programu je spust trka, koja će se voziti do tvrđave Kastel, a takmičarski program počinje u 11.00 časova.

Svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama biće održana u nedjelju, 4.jula u motelu „Orthodox“ sa početkom u 18.00 časova.

(SB)

Oznake: kajak i kanu