Vijesti 03.06.2016.

Svjetski novinari upoznati sa problemima i planovima Banjaluke

ČITANJE: 2 minute
Gavranović je istakao značaj ove posjete turističkih novinara, koji posredstvom svjetskih medija značajno mogu da doprinesu promociji turističkih destinacija Banjaluke.
“Delegacija FIJET-a će tokom višednevne posjete obići banjalučke turističke destinacije i upoznati se o našim planovima i mogućnostima, te ukazati na ono što nam nedostaje u turističkoj ponudi”, rekao je Gavranović.
On je dodao da će njihova podrška i prezentacija doživljaja iz Banjaluke u svjetskim medijima doprinijeti mnogo na promociji Banjaluke kao turističke destinacije.
Gavranović je naveo da je u okviru posjete delegacije FIJET-a u višednevnu posjetu Banjaluci stiglo 24 novinara iz Rusije, Češke, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH.
Predsjednik FIJET-a Fižani Hadad iz Tunisa istakao je da je u razgovoru sa Gavranovićem zaključio da Banjaluka ima jasno definisan plan za razvoj turizma u budućnosti, kako bi postala važna i atraktivna turistička destinacija.
Hadad je rekao da ga je najviše imresioniralo da je crkva u neposrednoj blizini džamije.
“To je pozitivan znak da postoji kohezija, pomirenje i rehabilitacija izmeću svih konfesija koje žive u ovom gradu”, ocijenio je Hadad.
On je zahvalio gradskoj turističkoj organizaciji što je delegaciji turističkih novinara omogućila posjetu Banjaluci.
“Drago mi je što sam vidio da je Banjaluka grad otvoren za dijalog između kulture, civilizacije i religije”, rekao je Hadad.
Prema njegovim riječima, cilj posjete delegacije turističkih novinara je brisanje granica u promociji turističkih vrijednosti zemalja širom svijeta.
Direktor turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin rekao je da je ova posjeta delegacije turističkih novinara prilika da se u svijet pošalje slika o svemu što je grad na Vrbasu uradio u sferi turizma.
“Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u našem gradu, koji će imati značajne i pozitivne efekte ne samo u razvoju turističke ponude, nego i u većem broju turista u Banjaluku”, ocijenio je Barašin.
Prvu posjetu turističkih novinara Banjaluci organizovala je banjalučka Turistička organizacija u saradnji sa FIJET BiH i FIJET Srbija.
FIJET je kao najstarije međunarodno udruženje turističkih novinara osnovano 1954. godine u Parizu.
(SRNA)