Sport 28.11.2018.

SVJETSKO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU U Banjaluku dolazi više od hiljadu takmičara

ČITANJE: 1 minuta

Predstojeće Svjetsko prevenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama u kategoriji juniora i seniora do 23 godine, koje će biti održano od 22. do 28. jula, biće najveći sportski događaj iduće godine, sa više od hiljadu očekivanih takmičara, saopšteno je poslije današnje sjednice Organizacionog odbora ovog takmičenja.

Predsjednik Organizacionog odbora i gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da će grad Banja Luka, zajedno sa Kajak-kanu klubom „Vrbas“, učiniti sve što je u njegovoj moći da Banja Luka bude dobar domaćin brojnim sportistima iz cijelog svijeta, koji dolaze na ovo takmičenje.

– Ovo prvenstvo će mnogo će značiti za razvoj sporta i turizma u našem gradu – naglasio je Radiojičić.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS Dragan Jaćimović, kazao je da se očekuje više od 1.000 učesnika iz 25 zemalja i da to dovoljno govori o ozbiljnosti ovog sportskog događaja.

– Na nama je da opravdamo Banju Luku kao evropski grad sporta za 2018. godinu i potvrdimo reputaciju dobrih domaćina ovakvih sportskih događaja. Vjerujem da ćemo zajedničkim partnerskim odnosom uspješno organizovati ovo svjetsko prvenstvo – izjavio je Jaćimović.

Nikola Stanković i Kajak-kanu kluba „Vrbas“ izrazio je uvjerenje da će ovo prvenstvo biti organizovano na vrhunskom nivou kao i sve manifestacije koje su do sada organizovane u kajaku i kanuu.

– Ponosni smo zbog činjenice da smo upsjeli dovesti ovako veliku sportsku manifestaciju u naš grad i to u olimpijskom sportu. Potrudićemo da svi učesnici imaju maksimalne uslove za takmičenje i smještaj, a nadamo se i da će dio tribina za publiku uz samu stazu biti saniran, tako da će i gledaoci imati bolji komfor.