Politika 19.02.2016.

SZP: Špirić tražio da ga “spasimo” od Tužilaštva BiH

ČITANJE: 2 minute
savez za promjene
Savez za promjene najoštrije osuđuje nastavak brutalne kampanje linča i poziva na ubistvo funkcionera Saveza za promjene što je nakon predsjednika SNSD-a Milorada Dodika danas učinio i poslanik Nikola Špirić pozivajući da se “isključi zrak u inkubatoru u kojem (funkcioneri Saveza za promjene) nikada neće izrasti u ljude potrebne Republici Srpskoj”, saopšteno je danas iz tog saveza.

-Riječnik primitivizma, vrijeđanja i poziva na ubistvo koji koristi Nikola Špirić, samo je odraz straha i kukavičiluka SNSD-a koji očajnički svoj kriminal pokušava sakriti iza kvazi-patriotizma! Javnost treba da zna da je Špirić pred funkcionerima Saveza za promjene, kojima danas prišiva epitet ‘halal funkcionera’, i brojnim svjedocima, u našim kancelarijama u Parlamentarnoj skupštini BiH, u utorak, puna dva sata na najogavniji način govorio o svom partijskom šefu Miloradu Dodiku, te kukao i plakao tražeći da ga ‘spasimo’ otkrivajući nam da je pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH- stoji u saopštenju Saveza za promjene.

Odgovor koji je dobio glasio je: “Mi se ne miješamo u rad istražnih organa i neka svako odgovara za svoja (ne)djela!”, navodi se u saopštenju.

Nikola Špirić treba da zna da, kako se dodaje, nije Savez za promjene uzrok njegovih nevolja, nego “njegova višegodišnja megalomanija i haranje Upravom za indirektno oporezivanje”.

-Isključivo je problem Nikole Špirića da objasni kako je od plate stekao brojne stanove od Banja Luke, Beograda, Novog Sada, pa do onog od više od 380.000 evra u Beču za koji je u imovinskom kartonu naveo da vrijedi duplo manje, kao i vozni park od nekoliko stotina hiljada maraka – piše u saopštenju.

-I Nikola Špirić i Milorad Dodik koji pozivaju na ubistva funkcionera Saveza za promjene treba da znaju da se ne plašimo jer su procesi društvenih promjena i utvrđivanja odgovornosti krenuli i njih, sa nama ili bez nas, niko više ne može zaustaviti- navodi se u saopštenju Saveza za promjene.

(Oslobođenje)